Bitcoin: Analiștii avertizează că prețul BTC ar putea să scadă din nou. Vom avea alt dip?

Poate că pozițiile supraexpuse, cu levier, au fost înlăturate din piață, însă Bitcoin se confruntă cu multiple rezistențe pe drumul către un alt All Time High

Bitcoin

Bitcoin a crescut până aproape de $50,000 în 5 Decembrie, pe măsură ce traderii au profitat de ultimele evenimente.

Bitcoin: Analiștii avertizează că prețul BTC ar putea să scadă din nou. Vom avea alt dip?
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Datele colectate de tradingview și FTX afișează o paritate BTCUSD mai puțin volatilă pe parcursul sesiunii europene de astăzi, pe măsură ce prețul acesteia s-a apreciat până la $49,700, continuându-și consolidarea.

La scurt timp după un crash cumplit, până la $42,000, care a avut loc ieri, activul digital s-a stabilizat pe măsură ce piața a digerat ceea ce se poate numi cel mai mare eveniment de lichidare a pozițiilor de long de anul acesta.

Mai multe despre ce s-a întâmplat ieri noapte, ne spune William Clemente, trader independent și fost analist pentru Glassnode:

Interesul total a fost construit timp de săptămâni la rând, împreună cu un regim de funding pozitiv și lichiditate scăzută în weekend (adică orderbook-uri subțiri) – au oferit oportunitatea perfectă pentru o cascadă de lichidări

Aceste poziții au fost forțate să vândă într-un orderbook nepregătit, de aceea scăderea a fost atât de mare

Pentru alții, mișcarea de ieri oferă toate motivele să rămână vigilenți și să nu discrediteze potențialul unei alte scăderi care să măture pe jos cu pozițiile de long:

Prețul scade încă odată. Investitorii se panichează și vând. Însă, în mod miraculos, taurii intervin iar dip-ul este cumpărat din nou – a comentat Lex Moskovski, CIO al Moskovski Capital

Consolidăm, după care prețul crește ușor la loc

Însă creșterea ușoară despre care Moskovski vorbește duce lipsa nivelurilor de support, astfel încât pragul de $50,000 și prețul corespunzător capitalizării de $1 Trilion – ar putea fi transformate în rezistențe, ca să nu mai vorbim de alt ATH.

Între timp, Rekt Capital a pus ochii pe media mobilă exponențială a ultimelor 200 de zile (200 EMA), un nivel de support care ține de la finalul lunii August, dar care a fost invalidat odată cu scăderea de sâmbătă.

Graficul BTCUSD și reacția lui la EMA 200 | Rekt Capital

În luna Septembrie, când BTCUSD a tranzacționat ultima dată nivelul $42,000, prețul a testat și atunci media mobilă 200 EMA, iar Rekt Capital a evidențiat cum severitatea scăderii a fost mult mai mare de data aceasta, decât exemplele istorice cu care poate fi comparată.

Ați supraviețuit unei scăderi de 85% în Bear Market-ul din 2018. Ați supraviețuit unei scăderi de 60% în Martie 2020. Ați supraviețuit scăderii de 50% din Mai 2021. Sigur veți fi bine și de data aceasta – a mai adăugat Rekt Capital

Suficientă lichiditate?

Privind situația pieței de contracte derivate, observăm că rata de funding este fie neutră, fie ușor în teritoriul negativ la data editării acestui articol, în funcție de exchange. De asemenea, se poate observa o diferență majoră față de rata de funding de acum două zile.

O parte semnificativă din interesul total al pieței futures a fost înlăturat în timpul scăderii puternice de ieri – iar peste $2,5 miliarde au fost lichidate din conturile participanților la piață.

Acum, investitorii se întreabă dacă prețul activului digital a scăzut suficient de mult încât piața să se liniștească și să-și asigure o creștere treptată. Între timp, închiderea săptămânală pare că va avea loc la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii Septembrie.

Exit mobile version