Bitcoin scade din nou sub $43,000. Analiștii spun că volatilitatea abia începe

Piața se așteaptă la și mai multă volatilitate, pe măsură ce sentimentul investitorilor se află la cel mai scăzut nivel din ultimele șapte luni

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin a livrat o nouă porție de volatilitate în 6 Ianuarie, odată cu prima mișcare a prețului care părăsește intervalul de consolidare al ultimelor săptămâni.

Bitcoin scade din nou sub $43,000. Analiștii spun că volatilitatea abia începe
BTCUSD: Timeframe de o zi | Bitstamp

Interesul total rămâne foarte ridicat

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată că BTCUSD a scăzut atât pe parcursul nopții, cât și al dimineții, la $42,500, pentru prima dată din luna Decembrie 2021.

Chiar dacă nu e mișcarea de breakout pe care mulți și-au dorit-o, scăderea a fost într-o oarecare măsură prezisă de analiștii pieței. Esențial, Bitcoin a acoperit golul pe care l-a lăsat luna trecută, când a tranzacționat din nou aceste niveluri.

La vremea respectivă, minimele acestea au fost materializarea unei cascade de lichidări, în timp ce pozițiile de long au plătit nota. Investitorii au rămas sceptici față de prețul tranzacționat și s-au întrebat dacă $42,000 a fost suficient pentru a stabili un support solid.

Sincer să fiu, sunt surprins că n-am văzut pe piață o scădere și mai agresivă decât cea de astăzi, având în vedere numărul de poziții de long care s-au deschis – a transmis William Clemente într-o serie de mesaje postate pe twitter, cu privire la acțiunea prețului

Tot ce știu e că volatilitatea abia începe

Bitcoin: Intertesul total din piața futures | William Clemente

Clemente este unul dintre analiștii care a avertizat din timp asupra volatilității ce avea să vină luna aceasta pe piață, și a observat că majoritatea interesului total din piața Bitcoin futures – a rămas acolo chiar și după scăderea prețului. Cât despre acesta, interesul total a atins un maxim istoric săptămâna aceasta, atunci când ne raportăm la valoarea lui în BTC.

Ca întotdeauna, cei care au făcut câțiva pași înapoi pentru a privi perspectiva macro a pieței – au găsit confort și familiaritate în acțiunea prețului BTC, față de comportamentul lui istoric.

Nivelurile Fibonacci, analizate de TechDev, trader și influencer al sferei crypto twitter, arată că Bitcoin cel puțin încearcă să copieze structurile construite în celelalte cicluri bullish.

BTCUSD: Niveluri Fibonacci | TechDev

Bazându-mă pe toate informațiile pe care le-am împărtășit în ultimele luni, și până punctele mele de invalidare sunt atinse, cred că este probabil ca Bitcoin să găsească support la nivelul 2,618 Fibonacci, după cum a mai făcut-o de două ori în trecut

Comparându-le cu ciclurile precedente, acțiunea prețului și evoluția volumului sugerează că 2021 a fost un an destinat consolidării, similar 2020-ului, și că este probabil să conducă spre o creștere puternică înainte de altă corecție – a mai adăugat analistul, pe măsură ce prețul a început să scadă

Piața are cel mai puternic sentiment de frică din Iulie 2021 până în prezent

Pentru investitorul de retail de rând, lucrurile nu par să mai aibă foarte mari speranțe – cel puțin astăzi.

Indexul Fear& Greed, care în timpul scăderii a ajuns la valoarea 15/100, afișează în prezent sentimentul de frică extremă și se află la cel mai scăzut nivel din luna Iulie până astăzi.

Bitcoin: Indexul Fear& Greed | coinglass
Exit mobile version