Bitcoin evită o scădere și mai adâncă, pe măsură ce traderii țintesc $60K pentru închiderea săptămânală

Lucrurile arată mult mai bine pentru cumpărători, pe măsură ce weekend-ul a livrat o creștere mult așteptată, după o perioadă corectivă destul de dură

Nuthawut | Adobe Stock

Prețul Bitcoin a reușit să înțepe pragul psihologic de $60,000 pe parcursul sesiunii americane de astăzi, după ce participanții la piață au evitat cu succes o retestare a minimelor locale.

Bitcoin evită o scădere și mai adâncă, pe măsură ce traderii țintesc $60K pentru închiderea săptămânală
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitcoin provoacă rezistența de la $60,000

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a scos capul peste $60K pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care cel mai probabil își va continua consolidarea într-un interval mai înalt.

Prețul activului digital a tranzacționat un low de $55,600 pe parcursul acestei corecții, marcând astfel un minim al ultimelor 40 de zile, însă alte acțiuni ale vânzătorilor au eșuat, mulțumită sentimentului care s-a îmbunătățit.

Adoptând o perspectivă mai calmă înainte de închiderea lumânării de o săptămână, analiștii au privit pe termen lung pentru a înțelege sănătatea generală a pieței.

De când a trecut peste media mobilă exponențială a ultimilor 200 de zile (200 EMA), BTC a afișat o creștere până la un nou ATH. Prețul încă se află cu 50% peste 200 EMA, în ciuda ultimei corecții de la ATH – a concluzionat astăzi Rekt Capital

Sentimentul investitorilor pe termen lung încă este bullish față de Bitcoin

BTCUSD | Rekt Capital

Uneltele de monitorizare on-chain susțin această perspectivă, mai ales având în vedere că Indexul Fear& Greed se află într-o zonă neutră, acum că prețul e sub $60K.

Statisticile fundamentale ale rețelei au rămas nemișcate de evenimentele acestei săptămâni, pe măsură ce rata de hash se apropie de zona de maxim istoric. Dificultatea are programată o ajustare în sus în 27 Noiembrie.

Pentoshi, un alt trader important al sferei crypto twitter, a identificat zona dintre $59,000 și $61,000 drept intervalul la care ar cumpăra din nou monede BTC spot, dacă graficul o transformă în support.

ETHUSD | Pentoshi

Per total, încă ne aflăm într-un super ciclu al Bitcoin – a comentat Michael van de Poppe

Ethereum și Avalanche performează mai bine decât majoritatea monedelor Altcoin

Cât despre monedele Altcoin, Ethereum constituie unul dintre cei mai solizi performeri din Top 10.

Până la data editării acestui articol, ETHUSD afișează o lumânare roșie pe Daily timeframe, aflându-se cu 0,6% mai jos decât prețul de deschidere. Pe de altă parte, AVAX s-a apreciat atât de mult, încât a eliminat Dogecoin din monedele de top, pentru o scurtă perioadă.

Exit mobile version