Bitcoin: iată de ce scăderea de ieri, de $6,000, e benefică pentru acțiunea prețului BTC

Exchange-urile de produse derivate au fost căminul unui shake out al pozițiilor supraexpuse, care au dus la resetarea ratei de funding până la niveluri mai sănătoase

OFC Pictures | Adobe Stock

Bitcoin s-a tranzacționat sub $65,000 pe parcursul sesiunii din 11 Noiembrie, după ce o corecție subită a prețului a șters cu buretele ultimele câștiguri ale participanților la piață.

Bitcoin: iată de ce scăderea de ieri, de $6,000, e benefică pentru acțiunea prețului BTC
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Speculatorii nu primesc niciun prânz gratis

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD și-a revenit după o scădere abruptă sub pragul de $63,000, într-o perioadă încărcată de volatilitate a piețelor alternative.

Paritatea s-a bucurat de o creștere accelerată pe spatele inflației americane, care a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani – lucru care se combină cu faptul că piața de contracte derivate a reacționat în așa fel încât să producă o acțiune incertă a prețului.

Acum că $69,000 reprezintă nivelul de All Time High, unora le este frică, în timp ce participanții la piață cu păr grizonat au profitat de această oportunitate pentru a face glume despre traderii fragili, care au renunțat repede.

De ce a scăzut BTC de la $68K? A existat o creștere masivă în interesul total al pozițiilor futures în această seară, adică traderii au făcut long pe BTC, cu BTC drept colateral – a explicat Dylan LeClair într-un mesaj postat pe twitter, însoțit de un grafic realizat cu date furnizate de Glassnode

Niciun prânz nu este gratis – acești traderi se află în procesul de a fi scuturați

Bitcoin: interesul total al pozițiilor futures | Glassnode

William Clemente, un analist popular al sferei crypto twitter, a indicat faptul că soft fork-ul Taproot, care se apropie de validare, este un motiv clar pentru investitori să fie bullish în continuare asupra evoluției prețului pe termen scurt.

Taproot va aduce o suită de îmbunătățiri protocolului Bitcoin, care nu se pot compara cu nicio modificare de la Segregated Witness (SegWit) până în prezent, din punct de vedere al tehnologiei pe care tranzacțiile vor ajunge să o folosească.

Pe de altă parte, rata de funding a dovedit că o scuturare a traderilor într-adevăr a avut loc, întorcând valoarea acesteia într-o zonă neutră, de 0,01%, pe majoritatea exchange-urilor.

Bitcoin: rata de funding pe exchange-urile mari | coinglass

Ethereum evită o retragere și mai adâncă

Într-o manieră clasică, monedele Altcoin au simțit fierbințeala pe care Bitcoin a emanat-o pe parcursul scăderii, ștergând performanța pe care au realizat-o în ultimele zile.

Dintre toate monedele alternative, Ethereum a fost cel care s-a resimțit cel mai puțin, înregistrând o creștere de 2% pe parcursul sesiunii curente de tranzacționare – și o scădere de doar $150 de la maximul istoric.

ETHUSD: timeframe de o oră | FTX

Alte active nu au avut o performanță la fel de bună, multe dintre ele suferind o scădere totală de peste 10%, mai ales în rândul celor din Top 10.

Bitcoin este într-o zonă crucială în acest moment – a concluzionat Michaël van de Poppe în ultimul său video, postat pe YouTube

Când o să stabilim noi maxime? În cazul în care BTC depășește zona de la $67K, atunci cred că vom continua cu Bull Market-ul curent și noi maxime vor fi tranzacționate

Exit mobile version