Bitcoin atinge cel mai scăzut preț din ultimele 10 săptămâni, în timp ce Terra cumpără 37.863 BTC

LFG deține acum BTC în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, ceea ce o plasează printre primii 10 deținători din lume

AdobeStock

Bitcoin a scăzut cu peste 8% în ultimele 24 de ore, atingând un minim de 10 săptămâni de aproximativ 35.000 de dolari. Declinul reprezintă, de asemenea, una dintre cele mai grave scăderi ale sale în 2022. BTC este acum cu aproximativ 10% peste cel mai scăzut nivel din acest an, atins în ianuarie.

Cea mai recentă prăbușire a BTC a avut loc în paralel cu piețele bursiere din Statele Unite. Bitcoin a urmărit în mod constant piețele bursiere în acest an, în special acțiunile tehnologice majore din Nasdaq Composite și Nasdaq 100.

Bitcoin merge mână în mână cu Nasdaq

S&P 500 a încheiat ziua cu o scădere de 3,5%, iar Nasdaq 100 cu 5%. În afara acțiunilor, contractele futures pe 10 ani ale Trezoreriei SUA au scăzut cu 1%, o combinație rară care a dat unor participanți de pe piață motive de îngrijorare.

Acțiunile tehnologice sunt sensibile la creșterea ratelor dobânzilor, deoarece acestea fac ca veniturile lor viitoare să pară mai puțin atractive. Creșterea lor până în 2021 a fost determinată în mare parte de ratele scăzute ale dobânzilor, ceea ce facilitează împrumutul de bani și investirea lor în acțiuni – ceea ce a stimulat și BTC.

Jason Goepfert, fondatorul Sundial Capital Research, a remarcat că un astfel de lanț de evenimente s-a întâmplat doar de două ori în ultimii 25 de ani – în timpul crizei financiare globale din 2008 și a crizei COVID din martie 2020.

„Cineva explodează, iar aceasta este o lichidare forțată”, le-a spus el urmăritorilor de pe Twitter.

Ca atare, reacția în lanț a Bitcoin ar fi putut fi evenimentul de capitulare despre care mulți au spus anterior că este necesar ca urmare a schimbării condițiilor economice din Statele Unite.

„Asta miroase a capitulare pentru mine sau cel puțin a niște semnale serioase în general”, a comentat analistul Van de Poppe.

El a menționat că scăderea a produs, de asemenea, cel mai mare volum de lumânăre de 4 ore de la începutul lunii decembrie pentru BTC/USD.

Între timp, datele de la TradingView au arătat o revenire relativ calmă pe piețele Bitcoin peste noapte.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

În ciuda scăderii, Luna Foundation Guard a achiziționat încă 37.863 BTC

Luna Foundation Guard (LFG), o organizație non-profit din Singapore legată de ecosistemul Terra Luna, a cumpărat BTC în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru a-și extinde rezervele deja masive de Bitcoin (BTC).

LFG deține acum BTC în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, ceea ce o plasează printre primii 10 deținători din lume, potrivit CNBC.

Odată cu achiziția recentă, Luna Foundation Guard se apropie din ce în ce mai mult de obiectivul de a acumula până la 10 miliarde de dolari în Bitcoin pentru a-și susține moneda stabilă algoritmică Terra, cunoscută și sub numele de UST.

UST a devenit cea mai populară monedă stabilă algoritmică, cu o capitalizare de piață de peste 18,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Exit mobile version