Bitcoin: o situație similară cu cea din Septembrie 2017, când interdicția China a cauzat creșterea la $20K în 3 luni

Ultimul debate asupra poziției anti-crypto pe care China a adoptat-o are un ecou istoric asupra sa - iar holderii grizonați sunt mai mult decât conștienți de acest lucru

Production Perig | Adobe Stock

Bitcoin s-a bucurat de o creștere de 5% (respectiv $2,000), de la support-ul de $40,700, pe măsură ce s-a așezat praful asupra a ceea ce analiștii numesc o știre falsă, plecată din China.

Bitcoin: o situație similară cu cea din Septembrie 2017, când interdicția China a cauzat creșterea la $20K în 3 luni
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

O formulă clasică de Bull Market?

Datele colectate de tradingview și FTX arată că BTCUSD a găsit support-ul necesar la $40,700, după o scădere de aproape 10% de la maximul local al zilei, de $45,150.

Holderii cu experiență au fost într-adevăr frustrați să vadă că acest FUD vechi încă cauzează scăderi asupra pieței, însă au rămas pe loc și nu s-au panicat. China a intervenit din nou în sfera online și a cauzat panică în rândul investitorilor începători, printr-o simplă reiterare a restricțiilor deja existente, impuse de People’s Bank of China.

Însă există un factor istoric care se leagă de aceste evenimente: în Septembrie 2017, interdicția originală pe care China a impus-o asupra activelor digitale, a cauzat inițial o scădere – doar ca mai apoi prețul să-și revină în câteva săptămâni de unde a plecat și să stabilească ATH-ul de la $20,000, în mai puțin de trei luni.

Această perspectivă nu a fost uitată de participanții la piață care tranzacționează (sau fac hold) de ani de zile. Aspectul a fost enunțat și pe social media, unde știrile cu China s-au ivit inițial și au creat panică.

Pentru traderul și analistul Rekt Capital, scăderea a subliniat lipsa de experiență a investitorilor noi de pe piață.

Investitorii BTC care se află în piață de ceva vreme au auzit multiple interacțiuni între sfera crypto și China, care implică FUD. Însă investitorii mai noi, care nu au această experiență, au fost cei mai afectați – a transmis analistul într-un mesaj postat pe twitter

Vânzarea din panică a fost factorul care a alimentat această scădere recentă

Bitcoin: Support-ul de la $38,000 – neatins

Cu toate acestea, scăderea a șters cu buretele câteva zile de procentaje adunate în favoarea cumpărătorilor, inclusiv creșterea pe care a cauzat-o anunțul făcut de twitter – prin care li se permite utilizatorilor să-și trimită unii altora cadouri direct pe platforma socială, folosind Lightning Network.

Dacă ne uităm la compoziția pieței spot, observăm faptul că vânzarea a avut un impact mic asupra support-ului, care continuă să se îngroșeze sub $40,000.

BTC: support și rezistență | Material Indicators

După cum am raportat în trecut, ultima frontieră de apărare a cumpărătorilor se află la $38,000 – un nivel de support pe care aceștia îl vor apăra cu orice preț. 

Concomitent, conform lui PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, Bitcoin ar trebui să închidă luna Septembrie peste $43,000.

Exit mobile version