Bitcoin: de ce stă prețul de două luni la $30,000?

Ngad | Adobe Stock

Bitcoin consolidează de aproape două luni într-un interval lateral, după ce a atins $30,000 pentru prima dată (de sus în jos), iar datele sugerează un motiv. Multiplii factori on-chain demonstrează de ce pragul rotund de $30,000 – reprezintă un nivel atât de important pentru BTCUSD, în cazul în care teoria superciclului încă este validă. 

Într-o serie de mesaje postate pe twitter, Nunya Bizniz, un utilizator mai puțin cunoscut al comunității crypto-twitter, a prezentat mai multe argumente care susțin importanța pragului psihologic de $30 K.

De ce pragul de $30 K ar putea fi important:

Coincide aproximativ cu extensia 1,618 Fibonacci

În care din ciclurile anterioare – acest nivel a fost testat drept support dar nu a obținut nicio închidere mai jos? Va fi diferit de data aceasta?

Toate căile conduc la $30,000?

În ciuda motivelor fundamentale pozitive – care cresc în număr în ultima perioadă – și în ciuda adopției tot mai crescute a crypto-monedei, acțiunea prețului afișată de BTC – nu a reușit să stabilească din nou un trend ascendent asupra pieței.

Aflându-se în continuare cu 50% sub nivelul maxim de All Time High, Bitcoin nu are o direcție clară și se află într-o oarecare derivă laterală – care favorizează opiniile bearish ale participanților la piață. Având în vedere că ultimele două luni au fost destul de plictisitoare din punct de vedere al acțiunii – este probabil, conform experților și analiștilor tehnici – să asistăm la o evoluție bearish a situației.

Pentru Nunya Bizniz – există o mulțime de motive și factori tehnici care fac din nivelul de $30,000 – un nivel de focus al pieței:

  1. Faptul că $30,000 coincide aproximativ cu extensia 1,618 Fibonacci, trasată pe un grafic Monthly, de la minimul de $3,200 din Decembrie 2018 – până la deschiderea Yearly din 2021
  2. I se acordă o importanță crescută și din cauză că este un număr rotund
  3. Se potrivește ca nivel de support al unei linii de trend mari, care invalidează posibilitatea ca $65,000 – să fi fost ATH
Bitcoin: de ce stă prețul de două luni la $30,000?
@Pladizow | twitter

Bitcoin se află într-un superciclu

Este important pentru Bitcoin să nu scadă sub $30,000 și să eșueze în a mai recupera acest nivel. Dacă scenariul devine realitate – atunci prețul activului digital s-ar putea colapsa cu adevărat cumplit.

În toiul acestor îngrijorări pe care participanții la piață și le fac, unele voci ale comunității, precum cea a lui Crypto Michael, un YouTuber cu peste 100,000 de abonați – avertizează că aceste direcții sunt induse și că nu reprezintă altceva decât dorința unei entități (sau mai multe) – de a împinge prețul într-o direcție bullish sau bearish, după caz.

Mai mult decât atât: Nunya Bizniz a inclus și cantitatea de Bitcoin deținută de Tesla – ca pe un punct de referință. Sub pragul de $30,000 – utilizatorul a calculat faptul că Tesla intră sub apă cu investiția – situație care i-ar putea determina pe executivii firmei să hotărască vânzarea unui procent din activele digitale deținute – pentru a reduce pierderea și expunerea la risc.

Exit mobile version