Bitcoin stabilește maximul ultimei săptămâni după o creștere de $3,700

Un breakout, prezis de mulți analiști, are loc în piața BTCUSD, după ce graficul activului digital încheie o perioadă de consolidare

pedrocapo82 | Adobe Stock

Bitcoin a atins într-un mod abrupt maximul ultimei săptămâni, în 2 Noiembrie, după ce o perioada de consolidare s-a sfârșit printr-un breakout în sens ascendent.

Bitcoin stabilește maximul ultimei săptămâni după o creștere de $3,700
Se pregătește Bitcoin de un breakout? | Michaël van de Poppe

Trendul ascendent revine pe graficul Bitcoin

Datele colectate de tradingview și FTX arată o volatilitate crescută pentru paritatea BTCUSD, îndeosebi în urma unei aprecieri de peste $2,000 pe parcursul sesiunii europene, în numai două ore.

Până la data editării acestui articol, activul digital a întâmpinat rezistență la $64,400, nivel pe care nu l-a mai tranzacționat din 21 Octombrie.

Pentru FilbFilb, trader al firmei de analiză Decentrader, mișcarea a fost anticipată, având în vedere că graficele au indicat volatilitatea încă de luni.

Bitcoin: niveluri de interes | FilbFilb

Următoarea atingere a rezistenței de la $63,200 va fi a patra. Aceasta ar putea fi însoțită de o invalidare a trendului descendent și un breakout – factorii pe care îi urmăresc – a transmis FilbFilb în canalul său de telegram

Alți analiști, precum Jack Sparrow, au evidențiat faptul că RSI-ul activului digital se află peste 70 – un preludiu clasic al creșterii care urmează.

Bitcoin: graficul logaritmic, la scară macro, însoțit de RSI | @BTC_JackSparrow

După cum am raportat într-una din fostele analize, nivelurile RSI sunt urmărite pentru a determina atât un breakout, cât și o ieșire oportună din piață.

Fondurile de investiții pun presiune asupra supply-ului

Tendințele bullish s-au acumulat față de structura graficului Bitcoin, pe măsură ce luna Noiembrie se anunță a fi favorabila atât pieței bursiere, cât și celei crypto.

Ultimele date arată că pe lângă statisticile fundamentale, care sunt cât se poate de bullish, obiceiurile investitorilor mimează luna Februarie – și potențialul unei noi creșteri către $65,000.

Mai mult decât atât: fondurile de investiții au cumpărat în luna Octombrie mai multe monede BTC decât au putut minerii să producă – o premieră care nu s-a mai întâmplat de la începutul anului.

Tabel cu fondurile investite în Bitcoin | Jarvis Labs
Exit mobile version