Bitcoin: Modelul Stock to Flow sugerează că prețul BTC poate atinge $250-$350K în 2021

Analogia apare în anticiparea faptului că Bitcoin ar putea repeta situația din 2017, Bull Market în care activul digital s-a apreciat cu peste 1,900% pe parcursul anului

Роман Мартинюк | Adobe Stock

Bitcoin are potențialul de a împinge prețul până la $250,000 – $350,000 până la finalul anului, conform unui fractal cu randament foarte ridicat.

Fiind inițial identificat de analistul Bit Harington, structura bullish pe care acesta a prezentat-o a fost inspirată de Bull Market-urile seculare pe care activul digital le-a afișat de fiecare dată după un halving – eveniment în care recompensa oferită de un block validat avea să se reducă la jumătate. Analiștii percep halving-ul ca pe un eveniment bullish, care reduce supply-ul de monede BTC noi, puse în circulație.

Harington a reamintit faptul că prețul Bitcoin a crescut peste 600% după primele două evenimente de halving, care au avut loc în 2012 și în 2016, atunci când au fost măsurate de la o așa zisă linie orizontală de R/S (pivot rezistență/ support), după cum se observă și în graficul de mai jos.

Bitcoin: Modelul Stock to Flow sugerează că prețul BTC poate atinge $250-$350K în 2021
What if… ? #Bitcoin | 100trillionUSD

Liniile respective au reprezentat bariere în perioadele în care prețul s-a aflat în trend ascendent. Traderii le-au testat pentru a se pregăti de breakout de mai multe ori, înainte să le depășească și să stabilească noi maxime. Când prețurile au început să corecteze, scăderile au stabilit minime în aceeași zonă care a acționat înainte pe post de rezistență.

În 2020-2021, Bitcoin a beneficiat de o traiectorie similară, crescând de la $4,000 până la $65,000 – în aproximativ un an. Din nou, Harington a evidențiat pragul de $60,000 ca pe un alt nivel R/S, care reține traderii de la a stabili un breakout bullish.

Analistul a adăugat faptul că Bitcoin va stabili un nou All Time High în cazul în care atacă din nou acest nivel.

Michaël van de Poppe, un alt analist tehnic pe care l-am citat în nenumărate ocazii, a reacționat la teoria fractalului, prezentată de Harington, adăugând faptul că aceasta ar putea îndrepta prețul Bitcoin într-un interval cuprins între $250,000 și $350,000.

De asemenea, el a mai spus că această creștere masivă a prețului ar putea aduce cu sine și o corecție brutală, care să împingă prețul BTCUSD înapoi la $65,000, foarte aproape de nivelul R/S pe care Harington l-a evidențiat.

Ce spune situația fundamentală?

Prețul Bitcoin a avut parte de o creștere cu adevărat impresionantă după crash-ul la $4,000, suferit în luna Martie 2020 – cauzat de băncile centrale și de politicile monetare slabe ale acestora de la vremea respectivă, menite să țină în frâu urmările economice cauzate de pandemie. Crypto-moneda a pășit în 2021 cu un preț de aproximativ $30,000 per bucată, pe măsură ce investitorii retail și cei instituționali și-au dat seama de potențialul pe care activul digital îl are pe post de safe haven și hedge împotriva unui dolar american tot mai slăbit de inflație.

Până acum, în 2021, prețul Bitcoin a stabilit un maxim la $65,000, înainte să aibă parte de o corecție de peste 50%, care l-a făcut să găsească un minim sub $30,000. Pierderile au fost cauzate de o interdicție subită a tuturor activelor digitale pe teritoriul Chinei și de mesajele lui Elon Musk față de amprenta de carbon mult prea ridicată pe care Bitcoin o lasă asupra mediului înconjurător.

BTCUSD, timeframe de o săptămână | Brave New Coin

Supply-ul de Bitcoin de pe exchange-uri atinge noi minime

Prețul crypto-monedei a reușit cu brio să se mențină peste $30,000, pe măsură ce numărul monedelor de pe exchange-uri s-a redus semnificativ.

CryptoQuant, o firmă de analiză on-chain, a raportat că balanța totală a monedelor Bitcoin, împrăștiată pe platformele de tranzacționare, a scăzut la 2,3 milioane BTC săptămâna trecută – cel mai redus nivel al ultimilor ani.

Rezervele BTC de pe exchange-uri | CryptoQuant

O descreștere a rezervelor de Bitcoin reprezintă intenția traderilor de a păstra crypto-monedele sub formă de spot, în loc să le tranzacționeze pentru alte monede Altcoin sau bani fiat.

Hashrate-ul Bitcoin aproape că și-a revenit

Revenirea prețului BTC de la $30,000 până la $50,000 a coincis, de asemenea, cu revenire în formă de V a ratei de hash.

Pentru a înțelege mai bine lucrurile: puterea computațională a rețelei Bitcoin a scăzut până la 84,8 milioane de terahași pe secundă (TH/s) la începutul lunii Iulie, de la 180,6 milioane TH/s – nivelul de maxim stabilit la sfârșitul lunii Mai. Declinul s-a ivit odată ce majoritatea minerilor au răspuns la represiunile impuse de China – fie prin închiderea facilităților, fie prin mutarea acestora în altă jurisdicție.

Rata totală de hash | blockchain.com

De la minimul lunii Iulie, rețeaua a recuperat peste jumătate din hashrate-ul pierdut, atingând în 18 Septembrie valoare de 137 TH/s. Acest lucru indică faptul că interdicția impusă de China nu a avut un efect de lungă durată asupra sectorului minier.

Exit mobile version