Bitcoin tranzacționează sub $42,000. Investitorii urmăresc închiderea lunii Septembrie

Prețul activului digital a tranzacționat astăzi sub $42,000. Deși s-a menținut peste pragul de $40K, analiștii se așteaptă la o scădere sub acest nivel

DedMityay | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut sub $42,000 pe parcursul sesiunii europene de astăzi, pe măsură ce prețul activului digital și-a continuat scăderea începută în 27 Septembrie, de la $44,300.

Bitcoin tranzacționează sub $42,000. Investitorii urmăresc închiderea lunii Septembrie
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Taurii Bitcoin au rămas fără putere de cumpărare la $44,000

Datele colectate de tradingview și FTX arată că BTCUSD a stabilit astăzi un minim local la $41,500.

Declinul a cuprins și o scădere abruptă a prețului de $1,100 într-o singură oră, pe parcursul nopții – îndepărtându-i astfel pe cumpărători de speranța că activul digital se poate menține peste $44,000 în acest început al săptămânii.

Scăderea a fost oarecum așteptată de investitori. După cum am raportat într-una din fostele analize, aceștia se așteptau ca prețul monedei să tranzacționeze sub pragul de $40,000.

Duminică, un trader din sfera crypto twitter a prezis corect scăderea care a avut loc în următoarele zile. Acesta a refuzat să creadă că taurii au forța necesară pentru a împinge prețul mai sus și că nivelurile tranzacționate peste $44,000 – n-au fost altceva decât o ieșire plină de lichiditate a vânzătorilor.

Având doar două zile până la închiderea lunii Septembrie, atenția se îndreaptă către pragul de $43,000 ca fiind cea mai scăzută închidere pentru lumânarea lunară a BTCUSD.

PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, care a prezis corect închiderea peste $47,000 a lunii August, prevede o altă închidere bullish pentru luna Octombrie – peste $63,000.

Analist: E înțelept să pariem pe o revenire a prețului în Q4

Și nu este singurul. Din ce în ce mai mulți participanți la piață sunt convinși de faptul că Q4 2021 va forma un punct de întoarcere al perioadei de consolidare pentru piața Bitcoin.

TechDev este de părere că din punct de vedere istoric, cererea crește în ultimul trimestru al anului – factor care va cauza o altă creștere impresionantă a prețului.

Graficul BTCUSD în 2013 și în 2021, timeframe de o lună | @TechDev_52

Investițiile reprezintă un joc de probabilitate – a transmis el printr-un mesaj postat pe twitter, însoțit de graficul de mai sus

Când istoria a dovedit de 3 ori că ultimul trimestru al anului este bullish – e destul de înțelept să pariem pe faptul că și a 4-a oară va fi la fel

Exit mobile version