Bitcoin sub $43K – depozitele BTC de pe Binance cresc iar la nivelele din Mai

Pe tot parcursul anului 2021 Bitcoin a continuat să fie retras din portofelele de pe Coinbase, în timp ce rezervele de BTC de pe Binance au crescut

Jirus | Adobe Stock

În ciuda faptului că Bitcoin a scăzut sub nivelul de $43,000 luni, 20 Septembrie, retragerile de BTC de pe exchange-uri au continuat să urmeze un trend început de luni întregi – în special de pe Coinbase Pro.

Bitcoin tranzacționează 43K - depozitele BTC de pe Binance cresc iar la nivelele din Mai
BTCUSD 4h Coinbase | TradingView

În ultima lună, cantitatea de Bitcoin din conturile de pe Coinbase Pro a scăzut cu 28,843 de BTC. În mod similar, alte exchange-uri de crypto-valute – inclusiv Kraken, OKEx, Bitfinex și Huobi – au avut parte de o scădere a cantității de Bitcoin din portofele. Suma retrasă a atins valori totale de 30,236 BTC.

Balanța Bitcoin pe Coinbase Pro | Bybt

Acest lucru se datorează în primul rând faptului că majoritatea traderilor își mută activele BTC pe exchange numai atunci când doresc să le comercializeze în schimbul altor active – fie că sunt valute Fiat sau Altcoin. Ca urmare, depozitele de pe exchange servesc drept metrică pentru a măsura sentimentul comercianților față de activul în cauză.

În concluzie, declinul cantității de Bitcoin din conturile de pe Coinbase PRO indică faptul că interesul comercianților este de a păstra BTC nu de a-l vinde. În același timp, rivalul său de top, Binance a cam stricat petrecerea. 

Rezervele de Bitcoin de pe Binance arată un trend opus

Cu toate acestea, datele arată că balanța de Bitcoin din portofelele de pe Binance a crescut până la 29,717 BTC în ultimele 30 de zile, ceea ce este mai mult decât suma care a fost retrasă din portofelele de pe Coinbase Pro.

Balanța Bitcoin de pe Binance | Bybt

În calitate de lider de piață – privit după volumele tranzacționate – Binance se bucură de o mare influență asupra crypto-valutelor, datorită expansiunii sale globale. Sumele de Bitcoin în continuă creștere care sunt depuse pe exchange sugerează că utilizatorii ar putea urmări să vândă o cantitate tot mai mare de BTC – opusul tendinței văzute pe Coinbase.

Creșterea rezervelor Bitcoin de pe Binance au avut ca urmare vânzări masive desfășurate în al doilea trimestru al anului 2021.

Balanța Bitcoin pe Binance între 20 Aprilie – 26 Iunie | Bybt

În aceeași perioadă am asistat la scăderea BTCUSD de la aproximativ $65,000 până la $30,000 – incluzând dump-ul notoriu din 19 Mai, când Bitcoin a scăzut cu mai mult de 30%.

Bitcoin este tranzacționat pe Binance la o valoare premium cu $300 mai mare

Spike-ul masiv din rezervele Bitcoin de pe Binance a coincis cu ofertele premium de pe activul BTCUSD – care a păstrat pe piața spot un preț cu aproape 400 de dolari mai mare față de prețul de pe Coinbase.

BTCUSD 1D Binance | TradingView

Diferența de preț avantajoasă a creat oportunități de arbitraj, iar ca urmare rezervele Bitcoin de pe Binance au crescut cu 1,529 BTC în ultimele 24 de ore – în comparație cu Coinbase care în mod opus a avut parte de retrageri totale de 579 BTC.

BTCUSD 1D Coinbase | TradingView

De menționat că exchange-urile au procesat mai mult de 30,000 de BTC în retrageri doar în ultimele 30 de zile – astfel semnalând că traderii au dorit per ansamblu să-și păstreze crypto-moneda, mai degrabă decât să o vândă pentru a achiziționa alte active.

Având în vedere că volumele de tranzacționare din ultimele 24 de ore de pe Binance (~ 24 miliarde de dolari) au fost de șase ori mai mari decât cele de pe Coinbase PRO (~ 4,23 miliarde de dolari), probabilitatea a fost ridicată pentru o scădere a prețului.

Ascultă și Bitcoin: cel mai tare Bear Market! Ce trebuie urmărit la BTC săptămâna aceasta?

Exit mobile version