Bitcoin corectează sub $60,000 în ziua în care se lansează ETF-ul VanEck

Un val de sentimente mixte ale investitorilor întâmpină al treilea ETF reglementat de Statele Unite, pe măsură ce analiștii prezic că monedele Altcoin vor copia acțiunea din 2017

freie-kreation | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut sub $60,000 în 26 Octombrie, în timp ce al treilea fond tranzacționat la bursă (ETF) – a fost acceptat pe teritoriul Statelor Unite, însă a eșuat în a crea entuziasmul necesar.

Bitcoin corectează sub $60,000 în ziua în care se lansează ETF-ul VanEck
BTCUSD, timeframe de 45 de minute | FTX

Cât mai ține support-ul de la $60,000?

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD atinge noi minime ale săptămânii curente, odată cu închiderea sesiunii americane de tranzacționare.

Ultimul Bitcoin ETF aprobat de Securities and Exchange Commission, VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF), a fost întâmpinat de un sentiment bearish al investitorilor, care nu au fost impresionați de expunerea pe care fondul o oferă investitorilor instituționali.

Săptămâna trecută, ProShares Bitcoin Strategy ETF a beneficiat de o creștere imediat după listarea pe piață, care s-a aliniat cu stabilirea unui nou ATH pentru prețul activului digital. În cele din urmă, prețul a suferit o corecție de peste 10%, până la $60,000 – un nivel important de support al structurii curente.

Până la data editării acestui articol, BTCUSD a întâmpinat rezistență la $63,700 – nivel pe care cumpărătorii trebuie să-l depășească cu forță pentru a continua trendul ascendent către $90,000.

Ar fi pur și simplu firesc ca prețul BTC să scadă până la $61,600 – a transmis Rekt Capital într-un mesaj postat pe twitter, însoțit de graficul de mai jos

În cazul în care prețul păstrează acel nivel – înseamnă că taurii dețin controlul asupra pieței

BTCUSD, nivele de rezistență și support | Rekt Capital

Până acum, BTC nu a reușit să păstreze $61,6K pe post de support, însă nu putem spune același lucru și despre $60,000. Chiar dacă nivelul cedează și prețul suferă o corecție pe parcursul sesiunii asiatice, analiștii sunt de părere că Bitcoin rămâne bullish și în cazul în care corectează până la $50,000.

După cum am raportat într-una din analizele trecute, PlanB proiectează o închidere de cel puțin $63,000 per monedă BTC, până la finalul lunii Octombrie – lăsând prețului suficient timp să se desfășoare în sesiunile care urmează.

Monedele Altcoin se pregătesc să copieze ultimul Bull Market

Majoritatea monedelor alternative au suferit o mică corecție la finalul sesiunii din 26 Octombrie, chiar înainte de închiderea lumânării de o zi. 

Crypto-monedele din Top 10, ordonate după capitalizarea de piață, au avut o acțiune laterală a prețului pe parcursul zilei, care s-a sfârșit printr-o scădere, imitând Bitcoin. Având în vedere că volatilitatea este termenul care definește cel mai bine această clasă de active, este probabil ca monedele Altcoin să aibă din nou parte de mișcare.

Știm că această structură este foarte asemănătoare cu ultima – unde am putut observa testări ale suportului, înainte de a continua creșterea – a transmis Michaël van de Poppe într-unul din ultimele sale video-uri postate pe YouTube

Analistul a prezis faptul că monedele Altcoin vor copia acțiunea prețului de la începutul anului 2021, însă a adăugat faptul că nu e ușor de prezis și o dată exactă pentru această întâmplare.

Exit mobile version