Prețul Bitcoin consolidează sub $60K. Piața se așteaptă la un short squeeze

Este posibil ca bottom-ul local al BTC să nu fie încă stabilit, însă speranțele pentru o creștere la $90,000 - rămân în picioare

erkipauk | Adobe Stock

Bitcoin are o acțiune foarte agitată a prețului pe timeframe intraday în ultima perioadă. Rămâne de văzut dacă prețul activului digital păstrează zona $55K ca pe un support suficient de convingător, astfel încât să nu mai aibă parte de un alt declin de 10%.

Prețul Bitcoin consolidează sub $60K. Piața se așteaptă la un short squeeze
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

$90,000 rămâne pe masă

Datele colectate de tradingview și FTX au urmărit acțiunea prețului BTCUSD, pe măsură ce paritatea s-a desfășurat între $57,500 și $60,000 pe parcursul weekend-ului.

Având în vedere că intervalul de consolidare devine din ce în ce mai îngust, participanții la piață încep să vorbească despre un potențial short squeeze, menit să împingă prețul spot al monedei către noi maxime, cel puțin locale.

Bazându-ne pe structura pieței futures, rata de funding și momentumul interesului total formează un scenariu perfect pentru un short squeeze – a transmis un contribuitor pentru CryptoQuant, firma de monitorizare on-chain

Întrebarea este: ce zonă de preț va acționa pe post de support?

Bitcoin: Scenariu pentru un Short Squeeze | CryptoQuant

Un eveniment similar a avut loc la sfârșitul lunii Septembrie, când Bitcoin a crescut pe parcursul unei săptămâni către noi maxime locale, care au stabilit un vârf la $55,000.

Pentru Rekt Capital, un popular analist al sferei crypto twitter, există șanse mari ca minimul local de la $55,600 să coincidă cu un prag pe care vânzătorii nu mai pot să-l depășească.

BTC ar putea să confirme sfârșitul acestei perioade corective printr-o închidere a lumânării de o săptămână peste zona verde 

Însă există și o problemă: limita superioară a zonei verzi se comportă ca o nouă rezistență în prezent, aceasta fiind în trecut și support – a transmis traderul

Bitcoin: niveluri de interes | Rekt Capital

Analiștii avertizează asupra vanității investitorilor

Target-urile îndepărtate ale prețului au devenit un subiect controversat, pe măsură ce Bull Run-ul Bitcoin a luat o pauză sub $70K. Sunt mai puțin de două săptămâni până la finalul lunii Noiembrie, despre care PlanB spunea că prețul activului digital va închide în cel mai rău caz peste $98,000.

Săptămâna aceasta, PlanB a reiterat diferența dintre acea predicție și modelul Stock-to-Flow pe care Bitcoin îl urmează.

În orice caz, pe termen scurt, unii consideră că piața nu este pregătită să susțină o altă creștere a prețului.

Într-un alt mesaj în care a subliniat lipsa fricii din rândul investitorilor, Rekt Capital vorbește și despre probabilitatea ca activul digital să mai aibă nevoie de timp până crește din nou în forță.

Nu mi se pare că investitorii sunt suficient de speriați pentru ca retragerea aceasta să fie gata

Frica extremă este ceea ce precedă oportunitatea financiară maximă, nu neutralitatea – spune analistul în ultimul său video postat pe YouTube

Indexul Fear& Greed s-a așezat astăzi la 49/100, într-un teritoriu neutru, puțin mai sus decât valoarea pe care a afișat-o ieri.

Exit mobile version