Bitcoin: Suport la 40.000 de dolari. Rezerva Federală confirmă majorarea dobânzilor

Războiul din Ucraina se află sus pe lista de îngrijorări ale Rezervei Federale, conform unei declarații oferite odată cu creșterea dobânzii cu 0.25%

MaxFrost | Adobe Stock

Bitcoin a păstrat pragul de 40.000 de dolari pe post de suport în timpul sesiunii americane din 16 martie, după ce Rezerva Federală a anunțat majorarea dobânzilor cu 0.25% – o situație anticipată, anunțată de federali încă de anul trecut.

Bitcoin: Suport la 40.000 de dolari. Rezerva Federală confirmă majorarea dobânzilor
BTCUSD | Sursă: Binance

Rezerva Federală a menționat războiul din Ucraina printre comentariile asupra inflației

Datele colectate de tradingview și Binance arată cum paritatea BTCUSD s-a apreciat până la 41.700 – maxim local pe care l-a stabilit după ce Rezerva Federală și-a anunțat planul de a majora dobânda la acordarea împrumuturilor cu 0.25%, până la 0.5% – prima dată când are loc o astfel de mișcare din 2018.

În ședința Federal Open Market Committee (FOMC), s-a votat unanim pentru majorarea dobânzii, iar decizia a fost acompaniată de un avertisment asupra presiunii ascendente pe care inflația o realizează, mai ales din cauza războiului din Ucraina.

Invazia Ucrainei de către Rusia cauzează uriașe dificultăți umanitare și economice.

Implicațiile pentru economia Statelor Unite sunt foarte nesigure însă, pe termen scurt, invazia Rusiei și evenimentele asociate acesteia vor crea un surplus de presiune asupra inflației și activităților economice – conform avertismentului publicat în urma ședinței FOMC.

Ședința FOMC a continuat cu precizarea faptului că vor mai exista și alte majorări ale dobânzilor și că Rezerva Federală va începe să reducă din activele pe care le deține, în ceea ce americanii numesc o încercare de a reduce bilanțul record.

Evaluările Comitetului vor lua în considerare un spectru larg de informații, inclusiv date despre sănătatea publică, condițiile pieței de muncă, presiunea impusă de inflație și așteptările față de aceasta și dezvoltările financiare internaționale – s-a mai precizat în minuta ședinței cu privire la posibilele schimbări ale politicilor.

După reacția bullish pe care a avut-o, Bitcoin a continuat să consolideze ascendent și pe parcursul nopții, aflându-se în continuare în vecinătatea nivelului de la 41.000 de dolari, chiar și la data editării acestui articol.

Pentru Michael van de Poppe a fost esențial ca zona de sub 40.000 de dolari să fie transformată în suport.

Reacția pieței a fost foarte bună aici, determinând prețul să treacă cu ușurință peste rezistența de la 39.600 – le-a transmis analistul urmăritorilor săi.

În continuare se ridică întrebarea: poate prețul să depășească maximul de la 42.000 de dolari? Această situație ar deschide ușa unei continuări a creșterii până la 46.000 de dolari. Pentru Bitcoin este crucial ca 39.600 să continue să ofere suportul necesar.

Aceste nivele au fost deja stabilite pe diferite trepte, în intervalul 33.000 – 46.000 de dolari, pe care Bitcoin l-a tranzacționat în 2022. Analiștii sunt de părere că doar o mișcare în afara acestor limite este suficient de importantă.

Piețele asiatice continuă să sporească mulțumită angajamentului făcut de China

În rândul piețelor tradiționale a revenit optimismul, mulțumită Chinei care alimentează o apreciere a acțiunilor asiatice, odată cu promisiunile de a schimba favorabil politica monetară.

Indexul tehnologic Hang Sang a crescut cu 7.8% după discutarea noilor politici monetare de la Beijing – descrie Holger Zschaepitz.

Înainte, Chinei nu-i păsa dacă investitorii vestici nu puteau investi pe teritoriul său. Însă are nevoie de capital și nu are nevoie de un colaps. Așa că umblă vorba despre China că este mai prietenoasă față de piețele de capital. 

Exit mobile version