Bitcoin: supplyul de pe exchangeuri – la minimul ultimelor 6 luni. Acumularea continuă

Knut | Adobe Stock

Probabilitatea unei alte vânzări puternice, care să diminueze într-un mod semnificativ prețul Bitcoin și al crypto-monedelor în general – scade considerabil, pe măsură ce tot mai mulți investitori își continuă acumularea. 

Conform datelor furnizate de Santiment, cantitatea totală de monede Bitcoin, deținută colectiv pe toate exchangeurile – a scăzut constant de la jumătatea lunii Mai, oferind investitorilor o oarecare siguranță asupra faptului că ce e mai rău a trecut.

La nivelurile curente, supplyul prezent pe exchangeuri – se află la minimul acestui an, o statistică pe care piața n-a mai întâlnit-o de la începutul lunii Ianuarie. Stabilirea unui supply minim al ultimelor 6 luni – este un semn promițător – care indică faptul că riscul unei alte scăderi majore – scade exponențial – a transmis firma de analiză on-chain într-un mesaj postat pe twitter.

Influxul de monede pe exchangeuri a început să crească în prima săptămână a lunii Mai – situație care cel mai probabil a servit drept precursor al scăderii majore de la nivelul de All Time High, întâmplare care a lichidat peste un milion de cumpărători. Vânzarea s-a intensificat în 19 Mai, când scăderea a culminat prin dispariția a $1,2 trilioane din piața crypto.

Bitcoin: supplyul de pe exchangeuri - la minimul ultimelor 6 luni. Acumularea continuă
Bitcoin Ratio of Supply | Santiment

Datele vis-a-vis de fluxul monedelor Bitcoin în și în afara exchangeurilor – reprezintă o măsurătoare importantă pentru monitorizarea unei traiectorii probabile a prețului pe termen scurt și mediu. Intrările nete de monede BTC pe exchange – prevestesc adesea o vânzare abruptă, pe măsură ce tot mai mulți investitori își transferă monedele din portofele private – în exchange, cu scopul de a marca profit. În cazul de față: Bitcoin a avut în luna Mai – cel mai mare influx de monede de la scăderea din Martie 2020 – până în prezent.

Exit mobile version