Va păstra Bitcoin support-ul de la $60,000? Ce sugerează datele și analiștii?

O scădere de 8% pe lumânarea de o zi reprezintă un scenariu dureros pentru pozițiile de long - însă nu o problemă pentru analiștii care sunt încă bullish

bukhta79 | Adobe Stock

Bitcoin și-a extins corecția și pe parcursul sesiunii din 16 Noiembrie, pe măsură ce acțiunea prețului a testat lichiditatea de sub $60K.

Va păstra Bitcoin support-ul de la $60,000? Ce sugerează datele și analiștii?
Bitcoin: O perioadă cu mai puțină lăcomie? | @PeterLBrandt

Bitcoin închide în cele din urmă gap-ul CME

Datele colectate de tradingview arată cum paritatea BTCUSD a realizat o scădere de 8% pe parcursul sesiunii europene de astăzi. Deschiderea zilei a avut loc la $63,600, însă cumpărătorii nu au mai intervenit, ca în cazul sesiunii din weekend, când aceștia au salvat închiderea săptămânală în ultimele momente.

Până la data editării acestui articol, prețul activului digital a găsit support la $58,500, nivel de la care a beneficiat de un bounce de $2,500.

Chiar dacă cea mai mare suferință au avut-o traderii cu poziții de long deschise, în rândul analiștilor a rămas în aer un optimism asupra faptului că shakeout-ul din piața futures s-a apropiat de sfârșit și că tendința ascendentă poate continua.

Mai mult decât atât: piața CME futures a reușit să închidă un gap în grafic, pe care l-a lăsat necompletat cu mai bine de o săptămână în urmă – o mișcare clasică care a fost anticipată încă din momentul în care gap-ul a apărut.

Bitcoin futures | CME

În timp ce ultimele discuții favorizau o scădere la $59,000, cumpărătorii cu experiență s-au așteptat la o astfel de mișcare și au profitat de pe urma ei.

Peter Brandt, traderul veteran al sferei crypto twitter, țintește o oportunitate de cumpărare și mai bună, la $50,000.

ETHUSD | @PeterLBrandt

Mă interesează să cumpăr BTC la aproximativ $53,000 și ETH la $4,030 – a spus traderul, printr-un mesaj postat pe profilul său

El a insistat asupra faptului că nu are o atitudine bearish față de piață și că nu se așteaptă neapărat de la Bitcoin să scadă până la nivelurile menționate.

Ce se întâmplă într-o lună?

Între timp, alți traderi au privit lucrurile dintr-o perspectivă mai largă, pe parcursul unei luni care a fost definită de stabilirea constantă a noi maxime, asociate volatilității.

Odată cu scăderea de astăzi, Bitcoin a retestat și deschiderea lumânării de o lună

Dacă Bitcoin va retesta nivelul de deschidere al lunii (Monthly Open), atunci ar trebui să invalideze această linie neagră de trend – a explicat Rekt Capital printr-un mesaj, însoțit de graficul BTCUSD

Pierderea acestei linii de trend ar putea să confirme faptul că această retestare va avea loc. Până atunci, am putea avea parte doar de consolidare volatilă

Exit mobile version