Bitcoin: Taurii luptă să mențină prețul peste 40.000 de dolari – 5 lucruri de urmărit

După ce s-a simțit „lacom” de criptomonede la sfârșitul lunii martie, indicele Crypto Fear and Greed este acum din nou ferm pe teritoriul „fricii”.

AdobeStock

Bitcoin a început a doua săptămână din aprilie cu taurii care se luptă să mențină suportul peste 40.000 de dolari.

După un weekend de volatilitate scăzută, recenta închidere săptămânală a reactivat piața și, în stil clasic, BTC/USD a scăzut în ultimele ore de duminică.

Pentru un deținător mediu actual, există un sentiment de a fi prins între două părți – forțele macro care promit schimbări majore de trend, dar întârzie să se manifeste, în timp ce cererea „serioasă” a cumpărătorilor este, de asemenea, absentă din active digitale în general.

Între timp, oamenii din industrie nu au nicio îndoială cu privire la viitor, așa cum demonstrează elementele fundamentale ale rețelei Bitcoin care ating maxime istorice.

Combinația acestor factori opuși este acțiunea prețului, care pare să nu știe unde să meargă în continuare. Se va schimba ceva în săptămâna care vine?

Acțiunile sunt sub presiune

În ceea ce privește Asia, urmează o perioadă în mare parte sumbră, deoarece acțiunile asiatice au scăzut în general pe fondul ultimelor măsuri împotriva Coronavirusului din China.

Shanghai Composite și Hang Seng din Hong Kong au scăzut ambele cu mai mult de 2%.

O speranță pentru euro a venit sub forma unui potențial avantaj pentru actualul președinte francez, Emmanuel Macron, împotriva rivalului de extremă dreapta Jean-Marie Le Pen, în sondaje.

Totuși, analiștii se concentrează pe tendințe precum creșterea rapidă a inflației, pierderile de pe piețele obligațiunilor și aparenta neputință a băncilor centrale.

Banca Centrală Europeană se va reuni săptămâna aceasta pentru a se concentra pe controlul inflației – încetarea achizițiilor de active și creșterea ratelor dobânzilor.

Situația evidențiază dificultățile cu care se confruntă acțiunile și activele de risc în mediul actual. Comentatorii sunt de acord că mediul inflaționist și măsurile asociate băncii centrale vor reducere cererea de Bitcoin și criptomonede.

Într-un tweet de săptămâna trecută, Holger Zschaepitz a dezvăluit că, pentru toate câștigurile din S&P 500, de exemplu, achizițiile de active de către Fed au însemnat că progresul a fost practic neregulat de la Criza Financiară Globală.

„Pentru a pune lucrurile în perspectivă: s-ar putea ca S&P 500 să fi atins un nou ATH astăzi, dar dacă puneți indicele în raport cu bilanțul Fed, acesta se tranzacționează la același nivel ca în 2008”.

Volatilitate scăzută pe piața criptomonedelor

Săptămâna a început cu recuperarea a 42.000 de dolari pentru BTC/USD, pe care perechea a pierdut-o pentru scurt timp peste noapte.

În acest proces, Bitcoin a atins 41.403 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele săptămâni.

BTC/USD, evoluția prețului timp de o zi
BTC/USD, evoluția prețului timp de o zi | TradingView

Procedând astfel, cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață a renunțat la toate câștigurile din perioada intermediară pentru a reveni la vârful intervalului său de tranzacționare de luna trecută. 

Totuși, acest lucru ar putea retesta rezistența anterioare ca suport și, în loc să se teamă de ce e mai rău, mulți traderi speră că o inversare de trend va avea loc în curând.

„Retestare optimistă a nivelului săptămânal, balenele finex umple ofertele, cumpăr dip-ul. Dacă doriți să așteptați confirmarea, puteți aștepta o închidere lunară pentru a confirma”, a scris analistul Credible Crypto.

Conform celor mai recente date, portofelele balenelor Bitcoin cumpără în continuare de la vânzători. Credible Crypto a observat că pe platforma de tranzacționare Bitfinex unele oferte de vânzare impunătoare au fost lichidate de balene.

Traderul și analistul Rekt Capital a avut, de asemenea, o mulțime de motive pentru a fi optimist, dar închiderea săptămânală de aproximativ 42.150 de dolari a ajuns să fie dezamăgitoare în comparație cu 43.100 de dolari solicitați:

„O astfel de închidere săptămânală a lumânării și o retestare a suportului proaspăt în jurul valorii de 43.100 de dolari ar fi un succes”, a explicat el.

Corelația dintre criptomonede și acțiuni este tot mai mare

Pentru Arthur Hayes, fostul CEO al gigantului de produse derivate BitMEX, argumentul optimist pentru Bitcoin ca depozit de valoare în fața unui fiat eșuat rămâne.

Problema este că un astfel de scenariu nu este încă realist.

În cea mai recentă postare pe blog de luni, Hayes a avertizat în mod repetat că pentru investitorii obișnuiți cu expunere semnificativă la activele riscante, durerea va preceda câștigurile.

Viitorul ar putea vedea o deplasare de la hegemonia dolarului american către diferite active, fie că este vorba de țări sau persoane fizice, dar, în același timp, forțele macro vor continua să pună presiune asupra criptomonedelor.

Dacă stocurile urmează să scadă pe măsură ce băncile centrale acționează pentru a lupta împotriva inflației, atunci corelația tot mai mare dintre criptomonede și acțiuni înseamnă un singur lucru.

„Corelațiile pe termen scurt (10 zile) sunt mari, corelațiile pe termen mediu (între 30 și 90 de zile) se mișcă în sus și la dreapta. Nu este ceea ce ne dorim”, a argumentat Hayes despre corelațiile cripto cu Nasdaq 100 (NDX).

Corelația pe termen mediu dintre Bitcoin și Nasdaq | Crypto Hayes

Sentimentul pieței este contrar piețelor tradiționale

Odată cu diminuarea perspectivelor macroeconomice, nu este surprinzător faptul că sentimentul pieței a fost afectat.

După ce s-a simțit „lacom” de criptomonede la sfârșitul lunii martie, indicele Crypto Fear and Greed este acum din nou ferm pe teritoriul „fricii”.

Similar cu indicele tradițional de frică și lăcomie de pe piață, indicele a scăzut la jumătate din scor în mai puțin de două săptămâni, deoarece traderii au început să se retragă din nou.

Indicele Crypto Fear and Greed este la 32/100, în timp ce omologul său tradițional de pe piață este la 46/100, definit ca „neutru”.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Analiza fundamentală menține încrederea pentru Bitcoin

O sursă familiară în această săptămână a oferit o speranță pentru Bitcoin – în ciuda scăderii prețului, dificultatea rețelei Bitcoin va scădea cu doar 0,4% în următoarele zile.

Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

Ușoară corecție sugerează că minerii rămân activi la nivelurile actuale, în ciuda unei scăderi de 10% a BTC/USD săptămâna trecută.

Date suplimentare susțin acest argument, estimările ratei de hash ale resursei de monitorizare MiningPoolStats rămânând, de asemenea, la niveluri record.

Bitcoin: Rata de hash | MiningPoolStats
Exit mobile version