Bitcoin: taurii văd oportunitatea de a cumpăra după ce prețul scade

Bitcoin: cumpărătorii văd oportunitatea de a cumpăra după ce prețul scade

Nuthawut | Adobe Stock

Meltem Demirors, executiv CoinShares, este de părere că scăderile actuale ale prețului Bitcoin reprezintă un prag corectiv care încearcă să elimine investitorii slabi de îngeri.

Trendul descendent al activului digital, care s-a instaurat după stabilirea maximului de la $65,000 – în 14 Aprilie – ar putea îngrijora investitorii și participanții noi la piață. Cu toate acestea, Directorul Strategic al CoinShares, Meltem Demirors, este de părere că majoritatea holderilor pe termen lung nu sunt dispuși să vândă – și că trendul descendent în care ne aflăm – nu este altceva decât o corecție majoră care încearcă să-i scoată din piață pe cei lipsiți de experiență.

Într-un interviu acordat canalului american CNBC, Demirors a subliniat faptul că Bitcoin este aici pentru a rămâne și că după 200 de zile în care piața s-a extins – este normal să apară corecții. Ea a mai adăugat: nu se poate ca prețul să meargă doar în sus, fără oprire.

Ceea ce vedem acum este o corecție, o contracție a pieței. Investitorii slabi de înger (Paper Hands), care nu pot suporta și pierderi – sunt scoși din piață

Paper Hands – sau Mâini de Hârtie – este un termen popular care descrie un investitor ce nu poate suporta un risc financiar ridicat și vinde imediat după ce prețul activului începe să scadă. Paper Hands este opusul expresiei Diamond Hands – care descrie un investitor ce poate suporta presiunea ridicată.

Executivul CoinShares – față de creșterea Bitcoin

Făcând referire la faptul că piața crypto s-a apreciat cu 200% anul acesta, Demirors a adăugat faptul că Bitcoin a fost așa mereu – o clasă de active cu volatilitate crescută. Nu am de gând să vând nici dacă prețul ajunge la $20,000 – a spus Demirors. Anul trecut, în luna Martie, Bitcoin tranzacționa $4,000. Trebuie să păstrăm în minte acest context.

Executivul CoinShares a spus că mulți investitori de retail, care nu au cercetat suficient piața sau clasa de active – se sperie și vând – în timp ce holderii pe termen lung continuă să aștepte. Dacă ne uităm la activitatea blockchain – vom observa că portofelele care țin Bitcoin pe termen lung au profitat de această perioadă ca să acumuleze – a adăugat Demirors.

Analiza tehnică prezentată de Santiment și Glassnode într-unul din articolele precedente – susține punctul de vedere al lui Demirors. Conform datelor lor, adresele Bitcoin care nu vând monedele acumulate – și-au mărit expunerea pe parcursul acestei consolidări.

Meltem Demirors a concluzionat că se așteaptă să vadă o continuare a consolidării în zona curentă, ținând cont și de incertitudinea indusă de China sau Comisia SEC. Există multă incertitudine în jurul politicii. Există, de asemenea, și o mulțime de titluri negative în presă – a motivat executivul CoinShares.

Exit mobile version