Bitcoin testează capitalizarea de $1 Trilion după ce a stabilit maximul ultimelor 4 luni

Profiturile cumpărătorilor par din ce în ce mai nesigure, pe măsură ce nivelurile de support oferă prețului motive în plus să fie volatil

Steheap | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut astăzi sub $54,000, după ce traderii au așteptat să vadă cât de mult poate corecta activul digital care cu doar o zi în urmă a beneficiat de o creștere de $5,000.

Bitcoin testează capitalizarea de $1 Trilion după ce a stabilit maximul ultimelor 4 luni
BTCUSD, evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap

Bitcoin încearcă să transforme capitalizarea de $1 Trilion în support

Datele colectate de tradingview și FTX au arătat cum paritatea BTCUSD s-a dovedit din ce în ce mai puțin convingătoare pe parcursul sesiunii de astăzi, în urma unei scăderi de 3% care a țintit pragul de $53,000 – și capitalizarea de $1 trilion – înainte ca activul să-și revină.

Prețul monedei a atins un maxim local la $55,800 – cel mai înalt punct din Mai până în prezent – însă nu a fost îndeajuns, pentru că piața a afișat primele semne de avertizare.

Chiar dacă volatilitatea încă este prezentă, analiștii au profitat de oportunitate și au dat zoom out pe acțiunea prețului demarată de piața spot, pentru a pune factorii în balanță.

Din punct de vedere istoric, Bitcoin tinde să aibă parte de o creștere de 32% în luna Octombrie – a transmis Rekt Capital urmăritorilor săi de pe twitter

În această lună, BTC a crescut deja 29% – și gândiți-vă că a trecut abia prima săptămână

Deși statistica este impresionantă, o asemenea performanță ar putea indica spre o potențială consolidare, care să determine activul digital să-și stabilească un nivel de support într-o zonă mai înaltă, înainte de a continua creșterea până la $63,000 – target-ul anticipat de PlanB.

O asemenea închidere a lumânării de o lună, supranumită worst case scenario, ar putea depăși cu mult creșterile istorice ale lunii Octombrie. Momentan, anul 2017 deține titlul pentru cea mai profitabilă lună Octombrie, când BTCUSD a crescut cu 47%.

Bitcoin: profiturile lunare, de-a lungul anilor | bybt

Dintre monedele Altcoin – DOGE crește cel mai mult

Monedele alternative au continuat să urmărească direcția pe care Bitcoin a indicat-o în ultimele zile.

Creșterea din ultimele șapte zile a parității BTCUSD a fost egalată doar de Dogecoin, care a mimat o acțiune familiară a prețului din Q1 2021. Ambele active digitale au crescut cu 25% la data publicării acestui articol.

DOGEUSD, evoluția prețului în ultimele 7 zile | CoinMarketCap
Exit mobile version