Bitcoin: Top sau Bottom? Traderii preconizează dacă prețul BTC mai crește sau nu

$44,000 rămâne rezistența principală a structurii curente. În timp ce o direcție clară evadează din piața Bitcoin - adică nu este de găsit, deocamdată - participanții la piață devin tot mai neliniștiți

Maxim_Kazmin | Adobe Stock

Bitcoin a tranzacționat ieri un maxim local la $44,500, după care prețul activului digital a pierdut peste $2,600, în urma unei corecții care îi face pe participanții la piață să se întrebe dacă BTC a găsit sau nu o zonă de bottom.

Bitcoin: Top sau Bottom? Traderii preconizează dacă prețul BTC mai crește sau nu
BTCUSD: Evoluția prețului din ultimele zile | FTX

Datele colectate de tradingview și FTX arată că pragul de $44,000 a acționat pe post de rezistență pe parcursul ultimelor două zile. Bitcoin a beneficiat de o creștere la mijlocul săptămânii curente – datorită datelor cu privire la inflația din Statele Unite, emise de Rezerva Federală. Pentru unii investitori, acestea păreau îngrijorătoare și s-au abținut să spună că perioada curentă reprezintă o oportunitate bună de investit.

Parcă BTC întâmpină prea multă rezistență, chiar dacă cererile sunt dispersate în rândul unor niveluri cheie – a transmis Material Indicators

Chiar dacă un număr de tauri sunt prezenți și aici pentru a înlătura rezistența locală, e nevoie de întreaga cireadă pentru a depăși toate rezistențele

Bitcoin: Grafic însoțit de volumul tranzacționat | Material Indicators

Sugerând că este o oportunitate bună pentru a reduce expunerea la risc, Material Indicators a evidențiat fluxul din orderbook, care pe parcursul zilei de miercuri a amenințat cu o altă scădere puternică.

În contrast, alți investitori sunt de părereun short squeeze este defapt mișcarea care ar putea să aibă loc pe piață, din lipsă de lichiditate.

Crypto Ed NL, un popular trader și analist al sferei crypto twitter, s-a arătat optimist asupra faptului că nivelurile inferioare nu vor mai fi tranzacționate. Alături de un grafic speculativ, el a spus că paritatea BTCUSD ar trebui să-și continue ascensiunea pe timeframe-urile mici, construind astfel o revenire mai solidă a prețului.

Bitcoin: predicție preț, realizată de Crypto Ed NL

Cât de sustenabilă e creșterea prețului?

Privind rata de funding de pe exchange-urile majore, precum Binance sau FTX, observăm că lucrurile nu s-au schimbat prea mult pe parcursul săptămânii: valorile neutre sau negative încă domină piața contractelor derivate.

Comportamentul acesta al funding-ului nu seamănă cu cel cu care traderii au fost obișnuiți pe parcursul Bull Market-ului, când corecțiile prețului spot au fost întâmpinate de o rată de funding pozitivă.

Bitcoin: Rata de funding pe parcursul ultimelor 30 de zile | coinglass
Exit mobile version