Bitcoin: Traderii cumpără dip-ul după ce respingerea ETF-ului VanEck a cauzat o scădere la $62,000

Respingerea pe care Comisia SEC a decis-o asupra Bitcoin ETF-ului spot al VanEck - a influențat scăderea activului digital la $62,000, însă majoritatea traderilor văd corecția ca pe o oportunitate de cumpărare

Сергей Шиманович | Adobe Stock

Urșii s-au străduit să mențină controlul asupra pieței în 12 Noiembrie, după ce ETF-ul Bitcoin acoperit în monede spot al celor de la VanEck a fost respins de Securities and Exchange Commission. Sfera crypto a reacționat la această știre iar momentumul bullish s-a dezumflat temporar, însă bounce-ul a fost pe măsură.

Chiar dacă mulți investitori au avut așteptări mari asupra faptului că aprobarea unui Bitcoin ETF acoperit în monede spot – va trimite prețul activului digital către pragul de $100,000 – alții s-au așteptat ca organele de reglementare să-l respingă. Dintre aceștia face parte și Eric Balchunas, care i-a oferit ETF-ului VanEck o șansă mai mică de 1% să fie acceptat de SEC.

Datele colectate de tradingview și FTX arată că după sesiunea de tranzacționare din 11 Noiembrie, în care support-ul de la $65,000 a fost susținut de cumpărători, linia defensivă a acestora a cedat în sesiunea americană de astăzi, după care prețul a corectat 4%, până la $62,300.

Bitcoin: Traderii cumpără dip-ul după ce respingerea ETF-ului VanEck a cauzat o scădere la $62,000
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

În ciuda reacției negative pe care BTC a avut-o în urma respingerii ETF-ului, traderii cu mai multă experiență au transmis mesaje pentru calmarea participanților la piață, printre care și Michael van de Poppe.

Pentru cei care aleg să rămână bullish față de Bitcoin și piața crypto în general, van de Poppe vede scăderea ca pe o oportunitate bună de a cumpăra proiecte solide la discount.

Bitcoin: Higher Lows însoțite de Higher Highs – sunt bullish

Venturefounder, analist și trader al sferei crypto twitter, și-a exprimat o părere similară față de acțiunea prețului BTC. El a postat graficul de mai jos, în cadrul căruia indică faptul că Bitcoin tot a reușit să stabilească cel de-al doilea Higher High și al treilea Higher Low.

Bitcoin: structură cu HH’s și HL’s | @venturefounder

Vedem partea de jos a $60,000 din nou, după ce prețul a realizat un ATH la $69,000. Ar trebui să considerăm scăderea drept un cadou. Dacă BTC scade până la $57,000 – $61,000, atunci avem o zonă excelentă de cumpărare. De asemenea, $57,000 coincide cu media mobilă a ultimelor 50 de zile

Exit mobile version