Bitcoin: Traderul veteran care a prezis Bear Market-ul din 2018 avertizează investitorii să nu devină bearish prea repede

Bitcoin se confruntă cu o perioadă mai dificilă, însă rezultatul săptămânii curente ar putea să fie bullish în cele din urmă - sau cel puțin lateral - spune Peter Brandt

Nuthawut | Adobe Stock

Bitcoin a realizat o formațiune clasică de Head& Shoulders – însă tot cumpărătorii ar putea fi cei care înving în cele din urmă, spune Peter Brandt.

Într-un mesaj postat pe twitter în 27 Octombrie, Brandt, un trader veteran care este faimos pentru predicțiile sale față de BTC, refuză să devină bearish atât de repede.

Peter Brandt: Prețul Bitcoin ar putea să fie congestionat

Chiar dacă BTCUSD a tranzacționat $58,000 odată cu ultima scădere, analiștii rămân relativ calmi – ba chiar spun că prețul activului digital ar putea să se întoarcă în zona de maxim, într-o expunere a forței de cumpărare, care ar putea să-i surprindă din nou pe shorteri.

De asemenea, pentru Brandt, există puține motive pentru a discredita graficul Bitcoin, având în vedere acțiunea curentă a prețului.

Formațiunea Head& Shoulders nu semnalează întotdeauna o zonă de top sau începutul unui Bear Market, cum nici nu implică faptul că targetul va fi atins – a transmis traderul

Acest pattern ar putea eșua sau ar putea rezulta într-o congestie a prețului

Graficul pe care Brandt l-a atașat mesajului său postat pe twitter, include maximul local de la $67,000, stabilit săptămâna trecută, înconjurat de alte două zone de top rotunjite – care împreună alcătuiesc așa zisa formațiune de Head& Shoulders.

Bitcoin: Traderul veteran care a prezis Bear Market-ul din 2018 avertizează investitorii să nu devină bearish prea repede
BTCUSD, formațiune de H&S | Peter Brandt

În mod tradițional, astfel de evenimente precedă o scădere extinsă pentru un activ, la care se adaugă faptul că trendul ascendent nu mai revine până un anumit preț este tranzacționat.

Între timp, ideea că Bitcoin ar putea fluctua lateral într-un interval dat – a fost prezentată de mai mulți analiști în ultimele zile. Michaël van de Poppe este unul dintre traderii care susțin acest lucru, spunând că activul digital se îndreaptă către $90,000, odată ce perioada de consolidare ia sfârșit.

Totul se desfășoară conform planului

Pentru cei care își fac griji cu privire la o continuare a scăderii, rata de funding care a avut parte de o resetare – ar putea să aline o parte din fricile investitorilor.

Binance a reprezentat una dintre sursele principale de îngrijorare ale participanților la piață, datorită faptului că ordinele de cumpărare, plasat-o într-un număr foarte mare, au fost retrase atunci când prețul s-a apropiat să le testeze.

Prețul curent al pieței spot, aflat la $59,000 la data editării acestui articol, nu se îndepărtează de predicția lui PlanB, care spune că Bitcoin închide peste $63,000 în luna Octombrie, în cel mai rău caz. În ultimele două luni, creatorul modelului Stock-to-Flow a prezis corect închiderea minimă pentru lunile August și Septembrie.

Exit mobile version