Bitcoin transformă $60K în rezistență. Ce urmărim săptămâna aceasta?

Cumpărătorii Bitcoin au de furcă din cauza unui Dolar American (DXY) dinamic, pe măsură ce participanții la piață se întreabă care e direcția în care prețul va dezvolta

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin începe o nouă săptămână în partea inferioară a intervalului de tranzacționare, după ce n-a reușit pe parcursul weekend-ului să spargă rezistența de la $60,000.

După un sfârșit de săptămână promițător, paritatea BTCUSD a întâmpinat multă presiune la $60K, de două ori la rând, după care vânzătorii au preluat ușor controlul asupra pieței și au împins prețul până la $56,600.

Mizele sunt mari: unii sunt de părere că target-urile uriașe încă pot fi tranzacționate de prețul BTC până la sfârșitul lunii, în timp ce alții cred că Bull Market-ul curent se va desfășura pe o perioadă de timp mult mai îndelungată decât celelalte.

Având în vedere că Noiembrie pare a fi într-o situație foarte grea de a mai livra prețul prezis de PlanB, conform modelului S2F, traderii și analiștii se pregătesc pentru o închidere lunară cât se poate de interesantă și controversată.

În următoarele rânduri vom parcurge factorii fundamentali și tehnici care trebuie urmăriți pe parcursul săptămânii în care tocmai am intrat – și cum ar putea aceștia să modeleze acțiunea prețului BTC.

$60,000 devine rezistență pentru Bitcoin

Pentru majoritatea weekend-ului, starea generală a analiștilor a fost destul de simplă: se putea și mai rău.

După ce a tranzacționat la $55,600 minimul ultimelor cinci săptămâni, BTC a reușit să recupereze o parte din pierderi, mulțumită creșterii subite care a avut loc astăzi, între orele 15 și 16.

Chiar dacă ieri, în ultima zi a săptămânii, activul digital a încercat să păstreze pragul $60K pe post de support, în cele din urmă cumpărătorii nu au avut succes: prețul s-a bucurat de tranzacționarea prefixului 6 timp de câteva ore, însă urșii au respins în cele din urmă dezvoltarea peste nivelul respectiv.

Până la data editării acestui articol, $57,000 a format o zonă de support pe graficul intra-day, împreună cu impresia că ceea ce odată a fost un support solid s-a transformat acum într-o rezistență pe măsură.

Pentoshi, un popular trader al sferei crypto twitter, a evidențiat succint starea generală a pieței, iterând faptul că $61,000 ar trebui să fie transformat din nou în support, înainte ca prețul să aibă o continuare bullish.

Bitcoin transformă $60K în rezistență. Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD: niveluri de interes | Pentoshi

Până în prezent, Noiembrie 2021 a livrat un deficit de peste 4% holderilor, devenind astfel una din cele trei luni Noiembrie din istoria Bitcoin care nu încheie într-o zonă pozitivă.

După cum am raportat la începutul acestei luni, în alți ani acțiunea prețului a fost transformatoare, ca să nu mai vorbim de 2020, când BTCUSD a încheiat luna Noiembrie pe plus cu 43%.

Scăderea de duminică a reușit să umple ultimul gap provenit din piața CME Bitcoin futures, care a fost creat vineri. Un astfel de comportament al prețului devine tot mai popular și prezent în desfășurarea acțiunii, pe care Bitcoin o afișează.

Pentru Crypto Ed NL, aceasta a fost o situație care trebuia să se întâmple pentru a crește șansele unei reveniri pe parcursul săptămânii curente.

Aștept o altă scădere care să umple gap-ul CME în noaptea aceasta, după care urmăresc o revenire a prețului – a transmis ieri traderul, un scenariu care este deja pe jumătate completat

Rezultatul lunar al performanței Bitcoin | coinglass

Asemănări izbitoare

Cu toate că o corecție Bitcoin crează frustrare în rândul investitorilor atunci când nu este binevenită, nu toată lumea a fost surprinsă sau îngrijorată de această scădere.

Timeframe-urile mici, intra-day, ar putea spune o poveste complet diferită față de sănătatea pieței, spre deosebire de timeframe-urile macro – iar acestea sunt cele pe care analiștii le aleg atunci când prezintă sau comentează o ipoteză bullish.

Dacă aveți dubii, faceți un pas înapoi. Atunci când comparăm desfășurarea curentă a prețului cu Bull Market-urile precedente, Bitcoin se încadrează foarte bine în fractal.

Observ structuri remarcabil de similare pe graficul de 8 ore al Bitcoin – a confirmat ieri TechDev

Asemănarea este aproape la zi, chiar dacă e o diferență de patru ani. 2021 continuă să se desfășoare ca în 2017, doar că are o întârziere de 5 – 8 zile

TechDev a făcut referire la datele care nu arată doar prețul Bitcoin din 2017, ci și performanța activului digital din 2021, unde practic copiază acțiunea respectivă pe fiecare timeframe.

În cazul în care acest fractal continuă să se desfășoare, este posibil să vedem în sfârșit și faza de blow off – doar că de data aceasta – mult mai sus decât $20,000, prețul maxim pe care l-a tranzacționat în 2017.

Bitcoin: fractal de asemănare între 2017 și 2021 | TechDev

Mesajului i-a fost atașat un grafic care arată cum indicatorul RSI al Bitcoin copiază în particularitate performanța activului din luna Noiembrie 2017.

În mod uzual, vârfurile ciclice sunt acompaniate de un RSI care indică valoarea 90 sau mai mult, valoare care este foarte îndepărtată de cea pe care o are acum indicatorul.

Funding-ul a crescut odată cu provocarea rezistenței de la $60,000

Chiar dacă au pierdut bătălia pentru $60K, procesul de vânzare la niveluri mai scăzute a avut un impact nepoftit asupra pieței de contracte derivate, unde traderii cresc din nou levierul.

După ce tocmai a fost resetată la minimele săptămânii trecute, rata de funding se află din nou într-o perioadă volatilă.

Având în vedere că este într-un teritoriu pozitiv pe Bybit, OKEx și alte exchange-uri, până la data editării acestui articol, factorii aceștia sugerează un bias bullish al pieței – și faptul că participanții se așteaptă ca prețul să crească din nou.

De multe ori se întâmplă ca un astfel de scenariu să nu aibă tocmai rezultatul dorit, pe măsură ce o eventuală scădere a prețului ar putea să lichideze un număr mare de poziții de long – iar din cauza efectului bulgăre, acestea ar putea împinge prețul mai jos, lucru care ar cauza și mai multă scădere.

În ultimele 24 de ore, exchange-urile au lichidat peste 85,000 de traderi și poziții în valoare de $255 de milioane.

Mă gândesc la lichidări așa că întrebarea mea e: care dintre cele două (long sau short) va fi invalidată săptămâna aceasta? – a transmis @52skew într-un mesaj pe twitter, însoțit de un grafic care evidențiază ce s-a întâmplat în rândul pozițiilor atunci când BTC a retestat $60K

Perspectivă asupra pieței futures | @52kskew

Pe de altă parte, interesul total se află imediat sub $50 de miliarde – și mai are nevoie de o creștere de 20% până să ajungă din nou la All Time High-ul din 10 Noiembrie.

Dolarul American dă start show-ului

Pe piețele macro, nervozitatea asupra măsurilor impuse pentru prevenirea infectării cu virusul respirator – și protestele care apar odată cu acestea – continuă să ofere un sentiment cel puțin mixt investitorilor.

Ținând cont de faptul că inflația este deja pe radarul Rezervei Federale, discuțiile se poartă acum în jurul programului de cumpărare al activelor, care ar putea să fie scăzut de luna viitoare.

Dacă ideea asta ajunge unde trebuie și e subliniată în mod repetat, atunci crește probabilitatea ca reducerea programului de cumpărare, care e programată pentru luna Decembrie, să fie mai rapidă decât a fost inițial anunțat în Noiembrie – a transmis Jason Schenker pentru Bloomberg

În orice caz, cel aflat în lumina reflectoarelor săptămâna aceasta – este Dolarul American. Indexul dolarului a învins multe rezistențe, reușind să atingă cea mai mare valoare din Iulie 2020 până în prezent.

În mod uzual, creșterile remarcante ale DXY-ului au un efect negativ asupra Bitcoin, care întâmpină o etapă dificilă ori de câte ori o astfel de perioadă se află în desfășurare. Nici măcar Noiembrie nu reprezintă o excepție, având în vedere că DXY a trecut de 96 odată cu creșterea acestei luni.

Indexul Dolarului American | @hmeisler

Care este problema? Sentimentul devine extrem în lumea forex – a avertizat Helene Meisler

Sentimentul spune așteaptă și ai să vezi

Ultima citire a Indexului Fear& Greed spune că deși acțiunea recentă a prețului a avut o natură oarecum bearish, piața este defapt într-o situație neutră.

La 50/100, Indexul Fear& Greed se află exact în mijlocul intervalului de valori pe care le poate lua, subliniind astfel și mai tare lipsa unui sentiment extrem.

Este posibil ca această situație să se concluzioneze în favoarea prețului și a holderilor, având în vedere că săptămâna trecută, pe parcursul corecției, sentimentul a intrat în zona frică.

Bitcoin: Indexul Fear& Greed, la valoarea 50 | coinglass
Exit mobile version