Bitcoin: tot ce trebuie să știi înainte de evenimentul de deblocare Grayscale

jdwfoto | Adobe Stock

Conform climatului economic în care se află momentan piața crypto, conform evenimentelor care urmează să aibă loc vara aceasta – putem spune că ne aflăm în pragul unei luni decisive pentru GBTC – indexul fondurilor Grayscale, care urmărește activele digitale deținute de Grayscale Investment Trust, în raport cu prețul BTCUSD. Acțiunea pe care a afișat-o prețul pe parcursul săptămânii trecute – denotă faptul că participanții la piață au făcut tot ce au putut ca să păstreze nivelele de support importante – și să nu le cedeze vânzătorilor, care le-ar putea transforma în rezistență.

BTCUSD a recuperat vinerea trecută, în 9 Iulie, pragul rotund de $33,000 – pe care a reușit pe parcursul weekendului și în primele două zile ale săptămânii curente – să-l transforme în support. Astfel, prețul activului digital a format un interval lateral de consolidare între $32,700 și $34,700 – în care și-a petrecut ultimele 7 zile, cu fluctuații maxime de 8,5%.

Deși prețul a flirtat cu partea inferioară a pragului de $32,000 – atât pe parcursul sesiunii de azi, cât și în 8 Iulie – pozițiile de short de pe Bitfinex – au continuat să crească. Dacă în weekend prețul a atins un maxim de $34,700 – iată că în acest început de săptămână lucrurile nu sunt la fel de favorabile pentru cumpărători.

US Stock Market crește. Indexul Dolarului – la rezistență

Piața bursieră este departe de a sfârși trendul ascendent, pe care l-a început în Aprilie 2020, imediat după ce președintele american Donald Trump a anunțat susținerea economiei și a populației, cu pachetele de ajutor financiar Stimulus Checks. Văzând că economia este susținută de federali, investitorii au continuat să cumpere acțiuni până în prezent, când US Stock Market se află la maxime istorice.

În timp ce analiștii avertizează din ce în ce mai mult asupra unei posibile scăderi majore în viitorul apropiat, starea generală de spirit a investitorilor este în continuare calmă și așezată pe parcursul săptămânii curente, fără a avea evenimente la orizont care să pericliteze situația.

Trebuie să recunoaștem faptul că în viitor, cu cât ratele dobânzii impuse de federali – rămân la nivelul scăzut la care se află – cu atât mai mult ne gândim la o reducere și mai mare a lor – lucru care ar putea avea o reacție foarte severă atunci când sunt schimbate – Simon Ballard, într-un interviu Bloomberg

Ce spune Dolarul American?

Aruncând o privire asupra indicelui care măsoară puterea dolarului american față de alte 20 de monede de schimb ale partenerilor comerciali (precum Euro sau Yen) – graficul spune că se află într-o zonă de rezistență cu care s-a mai confruntat în trecut.

Pe parcursul săptămânii trecute, Ed NL, o figură proeminentă a comunității crypto twitter, a spus într-un mesaj postat pe social media că DXY trebuie să crească până în jurul valorii de 94% – pentru ca dolarul să se confrunte într-adevăr cu un nivel important de rezistență – lucru care ar putea determina o creștere a prețului BTC.

Prețul Bitcoin se mișcă corespunzător

Privind piața spot, unde au loc tranzacțiile pentru monede Bitcoin reale (adică nu contracte futures, opțiuni sau alte derivate) – observăm faptul că investitorilor le place ideea de a transforma pragul de $33,000 în support – mai ales acum, când prospectul fundamental al pieței se află de partea vânzătorilor.

Într-un mesaj pe care l-a postat ieri pe twitter, Rekt Capital, o altă figură a comunității crypto – a vorbit despre cum Bitcoin s-a întors în partea inferioară a intervalului de consolidare pe care l-a stabilit pe parcursul ultimelor 30 de zile.

Bitcoin își revine peste linia portocalie de trend – a spus analistul într-un mesaj însoțit de un grafic care prezintă perspectiva curentă a pieței

BTC îndeplinește toate criteriile pentru a revendica această linie de trend – pe post de support. Dacă linia de trend este recuperată de cumpărători – acest lucru va reprezenta un mare progres către inițiativa pieței de a ieși din acest interval de consolidare

Bitcoin: tot ce trebuie să știi înainte de evenimentul de deblocare Grayscale
Dificultatea Rețelei și Următoarea Dificultate a Rețelei | BTC.com

Aspectele fundamentale sunt susținute

Conform datelor furnizate de BTC.com, atât dificultatea rețelei cât și rata de hash s-au stabilizat pe parcursul lunii curente – ceea ce înseamnă că turbulențele pe care China le-a indus în sfera minieră – sunt aproape de sfârșit.

Dificultatea rețelei Bitcoin | blockchain.com

Modificările acestea reprezintă o dovadă vie a faptului că rețeaua Bitcoin se poate echilibra de la sine, fără asistență externă. Indiferent de circumstanțe, dificultatea se ajustează ocazional pentru a lua în calcul orice eventualitate.

Rata de hash estimată – rămâne modest deasupra ultimelor minime de 83 de exahași pe secundă – dar chiar și la aceste nivele – se poate observa o stabilitate a rețelei și o revenire treptată la normal.

După cum a raportat și Cointelegraph – investitorii au așteptări de la ambele unități de măsură – în timp ce puterea de calcul se întoarce în rețeaua Bitcoin, după ce a fost mutată din China. Desigur – o dată exactă pentru finalizarea acestui proces – nu poate oferi nimeni.

Grayscale deblochează 40,000 de monede Bitcoin

Un eveniment care apare pe radarul fiecărui investitor din sfera crypto pe parcursul lunii curente – este deblocarea fondurilor deținute de Grayscale, gigantul american al crypto-investițiilor.

După cum am explicat și în altă analiză, Grayscale Bitcoin Fund va debloca un total de 40,000 de monede BTC pe parcursul următoarelor săptămâni – monede care au fost puse la păstrare timp de cel puțin 6 luni.

Părerile investitorilor sunt diferite față de impactul pe care acest eveniment ar putea să îl aibă asupra pieței. Unii se îngrijorează din cauză că presiunea de vânzare ar putea crește (doar pentru ca să fie redusă la 0 după ce evenimentul de deblocare se sfârșește), în timp ce alți investitori sunt de părere că piața spot a monedei Bitcoin – va rămâne neschimbată.

Când acțiunile GBTC se deblochează și sunt vândute, GBTC Premium scade (adică prețul acțiunilor scade față de BTC) – a transmis analistul Willy Woo

Investitorii au acum mai multe stimulente în a alege acțiunile GBTC, în detrimentul monedelor BTC, din cauza discountului. Acest lucru este bearish pentru BTC

Măsurătorile adiacente ale prețului Bitcoin se află într-o zonă de lansare

Ieri, 12 Iunie, atenția comunității s-a îndreptat către un indicator inedit, pus la dispoziție de CryptoQuant, serviciul de analiză on-chain – care a prezis corect fiecare trend important al BTC, în ultimii doi ani.

Analistul Cole Garner a subliniat mișcarea la care să ne așteptăm – dacă istoria se repetă. El a observat faptul că indicatorul nu a atins încă zona de declanșare a unei mișcări bullish – dar prețul este suficient de aproape.

Se apropie un semnal de cumpărare – au fost ultimele cuvinte ale lui Cole

Exit mobile version