Bitcoin: urșii și taurii se împart în două tabere după ce BTC tranzacționează sub $47K

Predicțiile pe termen scurt asupra prețului includ o continuare a corecției până la $40,000 - dar și o revenire deasupra pragului de $50,000

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin le-a oferit investitorilor o senzație de déjà vù pe parcursul sesiunii de astăzi, 26 August, după ce o altă încercare a prețului de a cuceri pragul de $50,000 – a eșuat.

Bitcoin: urșii și taurii se împart în două tabere după ce BTC tranzacționează sub $47K
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Bitcoin răspândește optimism

Conform datelor furnizate de tradingview, BTCUSD a tranzacționat un nou minim al săptămânii curente, după ce minimul de ieri a fost depășit – iar prețul activului digital a stabilit un nou punct de low la $46,300.

Acțiunea prețului continuă să fluctueze în jurul nivelului $47,000 – comportament care denotă o fructificare a consolidării de către cumpărători. În cazul în care aceștia au succes, următorul nivel important pe care Bitcoin va avea să-l tranzacționeze – va fi $53,700, acolo unde a fost stabilită pentru prima dată capitalizarea de $1 trilion.

În ciuda faptului că vânzătorii au controlat sfârșitul sesiunii asiatice de astăzi, Bitcoin nu a oferit în ultima vreme o reducere a prețului cu adevărat impresionantă. Crypto Ed NL, un popular analist tehnic din comunitatea crypto twitter, spune că prețul BTCUSD poate oferii oportunități mai bune sub $45,000.

Alți analiști au fost mai optimiști: dintre ei face parte și Minkyu Woo, din partea CryptoQuant. Într-una dintre postările sale, analistul a prezis faptul că o mișcare a prețului sub $47,000 – va fi o scădere falsă, care va avea ca rezultat evoluția prețului peste $50,000.

Pe de altă parte, supportul pentru BTCUSD pe Binance a indicat faptul că taurii sunt dispuși să intervină în forță abia într-o zonă apropiată de $41,000.

ETH se apropie să testeze $3,000 drept support

Pe măsură ce piața Bitcoin a fluctuat într-un interval bine definit – monedele Altcoin majore n-au făcut decât să-i urmeze exemplul.

Din primele 10 crypto-monede din punct de vedere al capitalizării – nici una n-a reușit să impresioneze în ultimele 24 de ore prin câștiguri fabuloase.

Ethereum și-a menținut bine supportul de la $3,000, în timp ce Cardano a retras o parte din câștigurile de la începutul săptămânii.

ETHUSD, timeframe de o oră | FTX
Exit mobile version