Bitcoin: Volatilitate extremă în această săptămână – 5 lucruri de urmărit

Pe lângă fuziunea Ethereum din 15 septembrie, tendința inflației din Statele Unite va fi analizată în 13 septembrie

Bitcoin: Volatilitate extremă în această săptămână - 5 lucruri de urmărit

Bitcoin și piața mai largă a criptomonedelor au intrat într-un raliu puternic weekendul trecut, ducând din nou capitalizarea totală a criptomonedelor peste 1 trilion de dolari. BTC și ETH au închis săptămâna cu câștiguri de două cifre.

Sfârșitul trendului descendent pe termen lung, presărat cu acțiunea laterală a prețurilor, pare să se fi încheiat acum, volatilitatea fiind așteptată să fie tema principală pentru următoarele zile.

Pe lângă fuziunea Ethereum (ETH) din 15 septembrie, tendința inflației din Statele Unite va fi analizată pe 13 septembrie, odată cu publicarea datelor despre indicele prețurilor de consum (IPC) din august.

Se așteaptă o săptămână volatilă pentru spațiul crypto. Așadar, cum va reacționa prețul celei mai mari criptomonede după capitalizarea de piață?

Ținta de 23.000 de dolari pentru Bitcoin rămâne în vigoare

Bitcoin a crescut peste media mobilă exponențială (EMA) pe 20 de zile de 20.662 de dolari în 9 septembrie, ceea ce a fost primul indiciu că presiunea de vânzare s-ar putea reduce. Urșii încearcă să blocheze recuperarea la media mobilă simplă (SMA) pe 50 de zile de 21.946 de dolari, dar un semn pozitiv este că taurii nu au cedat mult teren.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Dacă taurii reușesc să mențină prețul peste 22.000 de dolari, Bitcoin s-ar putea ridica rapid spre 23.500 de dolari, iar urșii ar putea încerca din nou să oprească avansul.

Contrar acestei presupuneri, dacă prețul scade sub 20-EMA, perechea ar putea scădea la 20.576 de dolari. O pauză sub acest nivel ar sugera că perechea se poate consolida într-un interval mare între 22.000 de dolari și 18.626 de dolari pentru o perioadă lungă de timp.

BTC/USD încă nu a recuperat nivelurile mai semnificative ale bear market-ului pierdute ca suport luna trecută, principala dintre acestea fiind media mobilă pe 200 de săptămâni, care este acum aproape de 23.330 de dolari.

Într-un semn al viitorului început al volatilității, popularul trader Cheds a remarcat că Bitcoin și-a marcat benzile Bollinger superioare pe intervalul de timp zilnic, care acum se răspândesc încet pentru a face loc unei game mai largi de tranzacționare.

Datele privind Indicele Prețurilor de Consum

Biroul de Statistică a Muncii din Statele Unite va anunța marți (13 septembrie) Indicele prețurilor de consum (IPC) pentru luna august, care măsoară modificările prețurilor bunurilor și serviciilor. Raportul asupra inflației poate determina mărimea creșterii a ratei dobânzii de referință a Rezervei Federale la întâlnirea sa politică din această lună (20-21 septembrie). Investitorii sunt îngrijorați de perspectiva unei alte creșteri uriașe a ratei dobânzii de către Fed.

Inflația din Statele Unite a atins un maxim din ultimii 40 de ani în acest an și, deși economia a înregistrat două trimestre de creștere negativă – care este în mod obișnuit văzută ca un semn de recesiune – șomajul scăzut și cheltuielile puternice arată că activitatea nu a încetinit semnificativ.

Indicele prețurilor de consum (IPC) din Statele Unite a crescut cu 8,5% în iulie, scăzând de la cel mai mare nivel din patru decenii de 9,1% în iunie.

S-a speculat că, cu cât este mai mare IPC din Statele Unite, cu atât este mai mare presiunea asupra prețului BTC – cu efectul datorat politicii stricte a Rezervei Federale a SUA privind creșterea ulterioară a ratei dobânzii. Investitorii în criptomonede observă cu foarte mare atenție IPC, deoarece utilizarea acestuia ca protecție împotriva inflației de către mai mulți investitori în criptomonede a crescut la cel mai înalt nivel.

Actualizarea „The Merge” al Ethereum 

Suntem la doar două zile distanță de Fuziunea Ethereum, iar piața este plină de entuziasm și anxietate. Orice problemă în upgrade-ul Ethereum Merge ar fi suficient pentru a aduce o încetinire a creșterii prețurilor ETH.

Hype-ul a fost într-o continuă creștere pe rețelele sociale și nu numai, iar acum analiștii se întreabă care vor fi consecințele imediate – în special dacă investitorii vor „vinde știrea” și-și vor reduce pozițiile imediat după finalizarea fuziunii.

Într-o actualizare dedicată lansată pe 10 septembrie, platforma de tranzacționare Decentrader a subliniat nevoia de precauție și evitarea unei mentalități „numai sus”.

De exemplu, Kyle McDonald, un cercetător independent, a făcut o declarație controversată, recomandând vânzarea de Bitcoin acum. Motivul este că, după ce blockchain-ul Ethereum va trece la o metodă mai puțin consumatoare de energie de validare a tranzacțiilor, cunoscută sub numele de „proof-of-stake”, investitorii și autoritățile de reglementare pot realiza că metoda consumatoare de energie pe care atât Bitcoin, cât și Ethereum o folosesc acum, numită „proof-of-work”, nu a fost niciodată cu adevărat necesară.

În timp ce Ethereum este vedeta spectacolului când vine vorba de Merge, nu este neapărat singura criptomonedă care ar putea beneficia. O fuziune de succes va crește probabil prețul tuturor activelor cripto.

Elementele fundamentale a rețelei Bitcoin ating noi maxime istorice

Atât dificultatea de minare a Bitcoin, cât și rata de hash fie au atins, fie urmează să atingă noi maxime istorice în următoarele 48 de ore.

Potrivit estimărilor resursei de monitorizare BTC.com, dificultatea va crește cu 3% la următoarea reajustare automată – un nou maxim istoric.

Rata de hash și dificultatea rețelei Bitcoin

Acesta este cel mai mare câștig din 2021, după ultima corecție bruscă de 9,26% în urmă cu două săptămâni și acționând ca un semnal ferm că concurența minerilor este mai sănătoasă ca niciodată.

Într-adevăr, de când ultima lor fază de „capitulare” s-a încheiat luna trecută, conform datelor din lanț, minerii s-au întrecut pentru a adăuga putere de hashing operațiunilor lor. Acest lucru este exemplificat de rata de hash – puterea de hashing combinată estimată a rețelei Bitcoin – ea însăși, ajungând la niveluri nemaivăzute până acum în ultimele zile.

Potrivit MiningPoolStats, acest vârf a venit pe 5 septembrie și a implicat o scurtă creștere la 298 exahash-uri pe secundă (EH/s). Rata de hash se situează în prezent la puțin sub 250 EH/s.

Sentimentul investitorilor rămâne în zona de frică extremă

Indicele Crypto Fear & Greed, după o scurtă creștere, a revenit din nou în zona sa de „frică extremă”, în semn că încă nu a intrat o schimbare definitivă de trend.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

„Frica extremă” este locul în care indicele a petrecut o mare parte din 2022, inclusiv cea mai lungă perioadă consecutivă de peste două luni.

Exit mobile version