Bitcoin: volumul de vânzare al balenelor crește, pe măsură ce $60K oferă support

Cererea investitorilor crește odată cu activitatea de vânzare a balenelor, conform ultimelor date

inueng | Adobe Stock

Piața Bitcoin încă beneficiază de o reducere a supply-ului de monede aflate în circulație, chiar dacă săptămâna aceasta s-a putut observa o creștere a activității de vânzare din partea adreselor mari.

După cum confirmă și CryptoQuant, unealta de monitorizare on-chain, balenele sunt responsabile pentru această creștere a volumului de ofertare.

Bitcoin: Monedele balenelor își găsesc o nouă adresă

Un eveniment similar, dar care s-a desfășurat cu alt timing, a avut loc și la finalul lunii Septembrie, însă prețul a avut parte de o creștere semnificativă din intervalul respectiv.

Chiar dacă pe piață se simte o înțelegere unanimă a traderilor asupra faptului că Bull Market-ul este departe de a fi gata, adresele cu o cantitate mare de monede BTC par să se despartă de activele digitale – și o fac într-un mod accelerat.

Majoritatea depozitelor de pe exchange-uri vin din partea balenelor – a transmis Ki Young Ju, CEO CryptoQuant, într-un mesaj postat pe twitter

Primele 10 tranzacții, ordonate după valoarea trimisă, însumează 90% din volumul unei ore

Mesajul lui Ki este acompaniat de un grafic multiplu, care afișează atât activitatea balenelor de pe exchange-uri, cât și rezerva totală a acestora.

Binance profită de trendul descendent al supply-ului

În orice caz, un eveniment contradictoriu are loc pe piață: balenele își vând monedele, însă supply-ul de pe exchange-uri continuă să scadă.

Pentru a combate presiunea impusă de vânzători – apetitul de cumpărare al taurilor a crescut, iar acesta este motivul principal pentru care acțiunea prețului BTC a rămas oarecum stabilă – a mai adăugat Ki

Bitcoin își păstrează support-ul la $60K, chiar dacă balenele își vând monedele. Rezervele de pe exchange-uri scad, lucru care duce la un supply din ce în ce mai mic

Bitcoin: volumul de vânzare al balenelor crește, pe măsură ce $60K oferă support
Bitcoin: balanța monedelor de pe Binance | coinglass

Datele colectate de Coinglass (fostul bybt) arată că Binance face excepție de la acest trend. În 5 Noiembrie, până la data editării acestui articol, rezervele Binance au crescut cu peste 2,100 de monede BTC, în ultimele 24 de ore.

Exit mobile version