Bitcoin intră în zona de lichiditate majoră. Indicatorii se află din nou într-o zonă verde

În denumirea lui originală, indicatorul Dynamic Range NVT s-a întors la niveluri pe care le-a vizitat doar de două ori în ultimii doi ani: odată cu scăderea din Martie 2020, și în luna Mai 2021, când China a interzis activele digitale

Nick Kinling | Adobe Stock

Bitcoin tocmai a intrat într-o zonă cheie pe parcursul sesiunii europene de astăzi, care istoric vorbind, a semnalat sfârșitul unei perioade corective, conform datelor.

Într-un mesaj postat astăzi pe twitter, Charles Edwards, CEO al firmei de investiții Capriole, a evidențiat faptul că raportul dintre valoarea rețelei Bitcoin și valoarea tranzacțiilor – a livrat un semnal rar de oversold.

Raportul NVT spune că piața trebuie să întoarcă în sus

Corecția BTC a fost accelerată pe parcursul weekend-ului, iar piața nu este departe de a tranzacționa $30,000, un nivel foarte important deasupra căruia prețul fluctuează chiar înainte de deschiderea sesiunii Wall Street.

În orice caz, pentru analiștii on-chain, există multe motive să creadă că scăderile din ultima vreme reprezintă mai mult o reacție exagerată a pieței, decât o mostră din ceea ce urmează să se desfășoare.

Această ipoteză este susținută și de raportul NVT, care calculează cât de supracumpărat sau supravândut este Bitcoin în realitate.

Fiind inițial conceput de statisticianul Willy Woo, și de antreprenorul Dmitry Kalichkin, NVT folosește raportul dintre capitalizarea totală de piață a Bitcoin și valoarea tranzacțiilor on-chain – pentru a determina dacă comportamentul prețului corespunde într-adevăr activității on-chain.

Edwards a modificat ușor indicatorul prin adăugarea benzilor standard de deviație, observând astfel schimbările naturale ale comportamentului on-chain, pe măsură ce Bitcoin se maturizează. Rezultatul este așa numitul Dynamic Range NVT, indicatorul despre care spuneam că a intrat la începutul săptămânii curente într-o zonă verde, semnalând o potențială schimbare a trendului.

Pe parcursul ultimilor doi ani, în două cazuri s-a mai produs o asemenea situație: în vara din 2021, când China a interzis total crypto-monedele, și în Martie 2020, când s-a instaurat pandemia.

Evaluând rețeaua Bitcoin prin spectrul valorii tuturor tranzacțiilor – sugerez faptul că am intrat într-o zonă majoră de interes – a comentat Edwards în mesajul său, însoțit de graficul alăturat

Bitcoin intră în zona de lichiditate majoră. Indicatorii se află din nou într-o zonă verde
Grafic BTCUSD, însoțit de indicatorul Dynamic Range NVT | Charles Edwards

Oamenii au memorie scurtă

Întorcându-ne la piața Bitcoin spot, alți participanți la piață pun la îndoială veridicitatea ultimei scăderi, chiar dacă BTCUSD a corectat peste 50% de la maximul istoric, stabilit în luna Noiembrie.

Având în vedere că a fost nevoie de doar două luni pentru ca unele portofolii să se înjumătățească, traderul și analistul Scott Melker, cunoscut și drept Wolf of All Streets, le-a amintit urmăritorilor săi că asta nu e ceva nou pentru Bitcoin.

Oamenii au memorie scurtă. În luna Mai, Bitcoin a scăzut de la 60K la 30K în doar 10 zile. Repet: ÎN 10 ZILE!

Mișcarea aceea a fost mult mai agresivă și s-a desfășurat pe un volum mult mai mare – și s-a întâmplat în urmă cu 8 luni. Am mai trăit asta

În Mai 2021, Bitcoin a scăzut de la 60K la 30K în doar 10 zile | Scott Melker
Exit mobile version