Bitcoin: dificultatea de minare a crescut cu 30% în ultimele 3 luni

Minarea noilor monede BTC devine din ce în ce mai grea, însă dificultatea curentă este destul de departe de nivelul de All Time High

fabregov | Adobe Stock

Pe măsură ce rata de hash a rețelei Bitcoin continuă să-și revină, în timp ce minerii acumulează din ce în ce mai multă capacitate de minare, crypto-moneda principală a sferei devine tot mai greu de minat.

În 21 Septembrie, rețeaua Bitcoin a crescut din nou dificultatea de minare printr-o altă ajustare, ridicând-o cu 3,2% – atingând astfel o rată de dificultate de 19 trilioane, conform datelor colectate de BTC.com, unealta de explorare a blockchain-ului.

Bitcoin: dificultatea de minare a crescut cu 30% în ultimele 3 luni
Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

Această ajustare a dificultății constituie a cincea creștere consecutivă a acestui factor pentru Bitcoin de la mijlocul lunii Iulie, ținând cont de faptul că rata de dificultate a crescut cu peste 30% de la vremea respectivă, când era evaluată la aproximativ 13,7 trilioane – cel mai scăzut nivel din Iunie 2020.

China a avut un impact puternic asupra minării Bitcoin

Noua serie de ajustări pozitive vin după alte patru tranșe de scădere a dificultății, care au început la sfârșitul lunii Mai, printr-un declin brusc de 16%, când emisiile de carbon ridicate ale activului digital îngrijorau investitorii, odată cu povestea din China, care a cerut interzicerea totală a activelor digitale pe teritoriul țării.

Deși rețeaua a beneficiat de 5 ajustări pozitive la rând, dificultatea curentă de minare încă se află destul de departe de nivelul de ATH, de 25 de trilioane, înregistrat în Mai 2021.

Dificultatea de minare în 2021 | BTC.com

Dificultatea de minare a crypto-monedei este un metric conceput să redea cât de greu este să minezi un block Bitcoin, în timp ce un nivel mai ridicat de dificultate necesită mai multă putere computațională pentru a verifica tranzacțiile și pentru a genera noi monede BTC. O ajustare a dificultății apare la fiecare 2,016 block-uri, sau aproximativ două săptămâni, pe măsură ce Bitcoin este programat să se ajusteze singur – pentru a păstra timpul necesar confirmării unui block la aproximativ 10 minute.

Creșterea curentă a dificultății de minare BTC vine în paralel cu o apreciere semnificativă a ratei de hash – împreună alcătuind o putere computațională care este necesară pentru a procesa tranzacțiile Bitcoin. Rata de hash a rețelei a crescut la 150 de exahași pe secundă (EH/s) la finalul lunii August, după ce s-a prăbușit până la 52 de EH/s în luna Iunie, revenindu-și la începutul lunii Iulie. Aceste oscilații ale indicatorului semnifică faptul că minerii revin în rețea după interdicția pe care China a impus-o.

Exit mobile version