Capitalizarea Bitcoin, din nou la $1 Trilion, pe măsură ce prețul BTC depășește $55,000

Bull Market-ul este din nou în plină forță: $56,000 este următorul prag pe care cumpărătorii îl țintesc iar capitalizarea activului digital ajunge din nou la $1 Trilion

Nick Kinling | Adobe Stock

Prețul Bitcoin a continuat să crească în 6 Octombrie, așadar piața spot a beneficiat de o creștere fabuloasă peste $55,000, stabilind astfel cel mai înalt punct tranzacționat din 12 Mai.

Capitalizarea Bitcoin, din nou la $1 Trilion, pe măsură ce prețul BTC depășește $55,000
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Bitcoin a recuperat complet pagubele cauzate de interdicția Chinei

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată paritatea BTCUSD stabilind un maxim local la $55,500.

Acest nivel se află cu câteva mii bune peste rezistența de la $53,000 – una pe care taurii Bitcoin au încercat să o depășească de aproape 150 de zile. Ultima dată când prețul s-a apropiat de acest nivel, în 6 Septembrie, activul digital a fost respins cu ferocitate de vânzători.

În timp ce analiștii se pregăteau să marcheze profit la $57,000, piața futures a avut fluctuații la fel de mari, din cauza volatilității agresive pe care piața spot a indus-o.

Contractele CME Bitcoin Futures, care se tranzacționau cu $400 deasupra prețului spot înainte ca mișcarea volatilă să aibă loc, au fost total luate prin surprindere și chiar au lărgit prețul premium până la $600 diferență.

Bitcoin Futures, Timeframe de o săptămână | CME

Astfel, BTCUSD a șters toate pierderile pe care interdicția impusă de China în luna Mai le-a cauzat – devenind din nou o clasă de active cu capitalizare de $1 Trilion.

Taurii nu și-au pierdut încrederea

Entuziasmul din rândul participanților la piață, care au proiecții foarte bullish pe termen lung pentru prețul monedei digitale – s-a regăsit din plin pe social media în timpul creșterii agresive.

Sincer să fiu, cred că vom continua să vedem forță în piața Bitcoin – a spus Michaël van de Poppe

Paritățile ALT/USD vor fi ok, însă este probabil să asistăm în următoarele 6-8 săptămâni la corecții pe paritățiile ALT/BTC, înainte ca acestea să se aprecieze din nou. Decembrie/ Ianuarie este de cele mai multe ori o perioadă bună de cumpărat monede Altcoin

După cum am raportat în ultima analiză, luna Noiembrie ar putea fi cea care vine cu o corecție pentru BTCUSD – cel mai probabil la nivelurile de maxim ale acestei luni.

Exit mobile version