Cardano: prețul sfidează avertismentul lui Peter Brandt. ADA crește cu x2

photo_gonzo | Adobe Stock

Bitcoin și Ethereum în zona de supra-vânduteFOMO-ul de pe contractele inteligente lansate recent de Cardano – împreună cu un boom general pe piața Altcoin – au catalizat câștigurile ADA.

Prețul ADAUSD a ajuns la $2,56 pentru prima dată Vineri, 20 August, continuând un trend ascendent cu o creștere de 154,54% – care a început la 20 Iulie. Prețul a ignorat complet avertismentele analistului veteran Peter Brandt, care trăgea un semnal de alarmă pentru o posibilă scădere de 60% -90%. Traderul a emis acest avertisment în urma unei Analize Tehnice efectuate pe baza unui pattern de Head and Shoulders – pe care el l-a sesizat în Price Action-ul Cardano. 

Cardano are un price action specific, în care de multe ori patternurile Head and Shoulders nu sunt respectate – după cum am mai relatat și în alte articole precedente.

De la postarea lui Peter Brandt fundamente proiectului Cardano au prins un momentum bullish tot mai accentuat – pentru a invalida astfel scenariile bearish care se conturau tot mai mult din analiza tehnică.

Rotația capitalului în ecosistem

La început, tot hype-ul și atenția acordată pentru Cardano – ADA – a apărut în mare parte în tandem cu un boom similar pe piața crypto-valutelor. A ajutat și euforia care înconjoară proiectele asemănătoare – ca Ethereum sau Solana, valul major de upgrade-uri tehnice, dar și valul de susținere pentru Bitcoin de la personalități importante ca Elon Musk – Tesla sau Jack Dorsey – Twitter.

Prețul Cardano a urmărit mișcarea prețului Bitcoin – care a revenit recent la nivelele de peste $48,000. O schimbare recentă arată că ADA a început să depășească bitcoin în penultima săptămână a lunii August. 

BTC a început o mișcare orizontală chiar sub nivelul psihologic de $50,000 – fapt care se corelează foarte bine cu analiza fundamentală legată de ultimele decizii ale FED despre controlul inflației și măsurile guvernamentale. 

Altcoin: Cardano și piața crypto sfidează avertismentul devastator a lui Peter Brandt - prețul ADA crește cu x2
Evoluția ADAUSD vs. BTCUSD de la ultimele vârfuri și minime | TradingView

Reacția crypto-valutelor la piețele clasice și factorul de corelație sunt încă puse sub semnul întrebării – cât timp Bitcoin și crypto-valutele nu s-au confruntat până acum cu o criză financiară majoră. Entuziaștii crypto-monedelor sunt de părere ca această clasă de active va rezista oricăror mișcări instabile majore în economia mondială.

Prețul perechii ADAUSD a crescut cu 36,81% – de la minimele de $1,87 formate Miercuri, 18 August. Comparativ, raliul BTCUSD a fost de doar  7,91% în aceeași perioadă.

Alte Altcoin au oferit de asemenea profituri mai bune decât Bitcoin – fapt care arată că traderii au rotit capitalul din piața BTC în celelalte crypto-monede. 

Piața crypto-valutară în ultimele 24 ore | CoinGecko

FOMO – frica de a rămâne pe dinafară – pe contractele inteligente

Ordinele de cumpărare au început să se adune, urcând prețul ADA tot mai sus – un motiv ar fi hype-ul legat de upgrade-ul Alonzo de pe blockchain-ul Cardano, care este programat la jumătatea lunii Septembrie. Îmbunătățirea va implementa funcționalitatea contractelor inteligente pe blockchain-ul Cardano – fapt care îl transformă într-un competitor direct pentru rețeaua Ethereum.

Contractele inteligente ar permite Cardano să integreze aplicațiile descentralizate în ecosistemul său – în special platformele de finanțare descentralizate care permit împrumuturi automate, plasări de capital și servicii de tranzacționare.

Perspectiva din punct de vedere tehnic

Ideea de trading bearish a lui Brandt pare tot mai puțin probabil să se materializeze acum când Cardano are un momentum fundamental atât de puternic legat de evoluția proiectului și a blockchain-ului.

În același timp, o analiză folosind unealta Fibonacci retracement trasată de la vârful de $2,51 până la minimele de $1,05 pe ADAUSDT – arată testarea nivelului de $2,51 doar ca o încetinire a acțiunii prețului într-un nivel de rezistență intermediară.

O închidere deasupra acestui nivel cheie pe ADA -deschide drumul pentru extensia în următoarea zonă de rezistență la nivelul fibonacci de 1,618 – aproape de $3,41.

AdaUsdt pe lumânări de 1D – Fibonacci Retracement | TradingView

Privind pe timeframe de o zi, oscilatorul RSI – care arată puterea relativă a trend-ului – indică acum peste 70, ceea ce poate fi un semnal de alertă dacă se extinde în continuare fără să corecteze prea mult.  Drept urmare, ADAUSD poate suferi oricând o corecție pentru a neutraliza starea prețului de supra-cumpărat și exuberanța pieței. Următoarea zonă de support se află la nivelul de 0,786 fibo – în zona de $2,20.

Exit mobile version