Cine a vândut? Nu HOLDerii! – Ce spun datele despre scăderea Bitcoin?

O diferență clară între holderi și traderii care folosesc levier diferențiază scăderea acestei săptămâni de crash-ul cauzat de pandemie în Martie 2020

PureSolution | Adobe Stock

Bitcoin a suferit ieri o scădere de $10,000 pe majoritatea exchange-urilor, datorită lichidării în cascadă a pozițiilor de cumpărare care constituiau piața leveraged.

Într-o serie de mesaje postate astăzi pe twitter, analistul Willy Woo intenționează să despice firul în patru pentru a elucida ce s-a aflat în spatele uriașei scăderi de ieri.

Woo: Interesul total al pieței Bitcoin a fost de vină

Având în vedere zvonurile care zboară deasupra participanților la piață față de autorii scăderii de ieri, analiștii au lucrat cu datele puse la dispoziție de agregatoare pentru a-și da seama de unde să înceapă căutările.

Deși se pot face oarecare analogii cu scăderea din Martie 2020, Woo este de părere că corecția de ieri are elemente foarte diferite în constituția sa.

Cine a vândut? Nu HOLDerii! - Ce spun datele despre scăderea Bitcoin?
Bitcoin Supply Shock | Willy Woo

Piețele cu levier au avut mult de suferit, însă cumpărătorii s-au arătat chiar puternici – a concluzionat analistul

Flash crash-urile BTC sunt cauzate de pozițiile cu levier: la fel a fost cazul și cu scăderea COVID, când contractele derivate au reacționat puternic, însă la vremea respectivă piața a fost susținută de investitori. Scăderea de acum a fost divergentă și misterioasă. Monede la reducere

Woo susține faptul că scăderea de ieri a fost cauzată de pozițiile deschise cu margin și de interesul total (Open Interest – în original) care era mult prea ridicat din cauza levierului. Ca în clasicul efect domino, lichidarea unei poziții a dus la lichidarea alteia, cauzând astfel o cascadă de lichidări în piața futures – care a afectat inevitabil și piața spot.

O curățare sănătoasă

În timp ce procesele implicate în cascada de lichidări ar putea părea complicate pentru un observator nou, puterea pe care Bitcoin a afișat-o la revenire și achizițiile pe care taurii le-au făcut când prețul s-a aflat la reducere – sugerează faptul că nu holderii au fost cei care au vândut monede.

Conform Whalemap, o unealtă de monitorizare on-chain, investitorii cu volum ridicat care erau relativ noi în piață au fost cei care au produs majoritatea presiunii de vânzare.

Whale Outflows | Whalemap

Ieri am avut o vânzare impresionantă. Mișcarea a fost destul de violentă și cantități mari de monede BTC au fost vândute pe piața spot – au transmis analiștii Whalemap într-un mesaj pe twitter, alături de graficul postat mai sus

Dar cine a cauzat vânzările? Cu siguranță nu HOLDerii. Majoritatea au fost balene – dar ca să fim și mai preciși: cele care au cumpărat monede îndeosebi recent

Pentru William Clemente, un alt analist tehnic remarcabil pe care îl cităm des în analize, scăderea de ieri a venit ca un binemeritat reset pentru piața de derivate.

Activitatea investitorilor se împuternicește + Speculatorii cu levier au fost scoși din piață = O binemeritată curățenie – a concluzionat Clemente, la unison cu analiza lui Woo

Exit mobile version