Costurile de minare al unui Bitcoin sunt de aproximativ 30.000 de dolari

Dacă sunt incluse taxele de depreciere și amortizare, atunci baza de cost pentru minarea unui Bitcoin este de aproximativ 30.000 de dolari

AdobeStock

Bitcoin a pus presiune asupra minerilor în această lună, deoarece prețurile scăzute amenință profitabilitatea.

Bitcoin se tranzacționează în jurul nivelului de 30.000 de dolari, un nivel care se menține de mai bine de o lună. În timp ce orice încercare de a sparge nivelul de 32.000 de dolari se întâlnește cu rezistență, traderii ezită, de asemenea, să lase criptomoneda să scadă sub 28.000 de dolari.

Cele mai recente date arată atât reducerea marjelor de profit, cât și minerii care așteaptă mai mult pentru a-și recupera investiția inițială.

Datele de la platforma de analiză CryptoQuant sugerează că prețul de producție al minerilor – costul de minare a unui Bitcoin – s-ar putea afla exact acolo unde este prețul spot curent.

În timp ce costurile „brute” pentru minerii din America de Nord, care găzduiesc cea mai mare parte a puterii de hash, poti fi de aproximativ 22.000 de dolari per BTC, costurile suplimentare ar putea ajunge la peste 30.000 de dolari.

„Dacă sunt incluse taxele de depreciere și amortizare, atunci baza de cost pentru minarea unui Bitcoin este de aproximativ 30.000 de dolari, practic la același nivel cu prețul actual al Bitcoin”, a declarat CryptoQuant.

Bitcoin: Fluxurile către exchange-uri
Bitcoin: Fluxurile minerilor către exchange-uri | CryptoQuant

Preocupările cu privire la evenimentele de „capitulare” ale minerilor rămân o problemă sensibilă dacă prețurile spot continuă să scadă. Până acum, doar scăderea din mai sub 24.000 de dolari a avut o reacție vizibilă din partea comunității miniere.

Cu toate acestea, date separate au arătat că costurile de producție ale minerilor au fost de 34.000 de dolari în ianuarie.

Bitcoin va provoca „durere” dacă nu reușește să mențină 29.300 de dolari

BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

BTC a scăzut brusc cu 600 de dolari, după ce datele surprinzător de ridicate ale inflației din Statele Unite au zguduit piețele înainte de deschiderea Wall Street.

În ciuda speranțelor că cel mai rău din perioada inflaționistă s-a terminat, indicele IPC din luna mai a fost de 1% lunar și 8,6% anual – o revenire la niveluri nemaivăzute din 1981.

Bitcoin a simțit imediat presiunea, deoarece piața părea să zdruncine perspectiva unei înăspriri monetare suplimentare pentru a reduce creșterile din ce în ce mai agresive ale prețurilor.

Potrivit Bloomberg, comercianții au evaluat acum trei creșteri de 50 de puncte ale ratei cheie a dobânzii la Rezerva Federală a SUA în iunie, iulie și, respectiv, septembrie.

Reacționând, traderii de Bitcoin sunt dornici să vadă cum se vor forma diferitele puncte din intervalul strâns de tranzacționare actual, dacă volatilitatea continuă.

Popularul trader WhalePanda i-a avertizat pe investitorii panicați să nu-și reconsidere alocările BTC din cauza circumstanțelor macro.

„Vinderea de Bitcoin pentru că inflația este mai mare decât se aștepta este unul dintre cele mai stupide lucruri pe care le-ați putea face vreodată”, a scris el.

Exit mobile version