CryptoPunks: prețul minim scade sub 80 ETH. Volumul de tranzacționare al NFT-urilor s-a diminuat cu 50%

Scăderea volumului de tranzacționare al NFT-urilor s-a sincronizat cu declinul din piața crypto al ultimei săptămâni

Ascannio | Adobe Stock

Costul minim pentru a cumpăra un jeton non-fungibil CryptoPunks de pe piețele secundare – a scăzut sub 80 de Ethereum în 14 Septembrie.

Larva Labs a raportat că așa-zisul CryptoPunk 1417, un avatar pixelat cu una dintre cele 3480 de femei, create de artiștii digitali Matt Hall și John Watkinson, a fost listat la vânzare pentru 79,99 ETH (adică aproximativ $260,000).

Uitându-ne în istoricul tranzacțiilor pe care le are CryptoPunk-ul #1417 – observăm că unul dintre foștii proprietari l-a vândut pentru doar 0,9 ETH în Ianuarie 2020. Noii proprietari au continuat să ridice prețul de vânzare al NFT-ului pe parcursul lunilor următoare. În 31 August 2021, acesta a ajuns la 118,99 ETH (adică aproximativ $400,000).

Însă nu s-a găsit niciun cumpărător pentru #1417 la acel preț, forțând proprietarul să reducă cererea la 93,99 ETH în 7 Septembrie. După câteva tranzacții mai târziu, noul proprietar a pus la vânzare activul digital pentru 79,99 ETH, după care acesta a primit o ofertă de 70 ETH ($230,000).

CryptoPunks: prețul minim scade sub 80 ETH. Volumul de tranzacționare al NFT-urilor s-a diminuat cu 50%
CryptoPunk #1417 | Larva Labs

Însă cel care a licitat și-a retras în cele din urmă oferta, ridicând posibilitatea ca proprietarul Punk-ului #1417 să continue să scadă prețul cerut.

Traiectoria prețului pentru unul dintre cei 10,000 de CryptoPunks s-a sincronizat cu scăderea recentă a prețului minim pentru toată arta digitală de colecție din piață. La un moment dat pe parcursul săptămânii curente, prețul mediu pentru toate NFT-urile a scăzut la 0,37 ETH – de la maximul de 1,02 ETH, conform Dune Analytics, unealtă on-chain care urmărește ecosistemul Ethereum.

Custom NFT Floor Tracker | Dune Analytics

În orice caz, în 14 Septembrie, prețul mediu al unui NFT a stabilit un nou maxim la 1,1 ETH. Merită menționat faptul că prețul mediu ar putea să crească mulțumită noilor proiecte NFT care debutează cu prețuri minime mai mari. Dar în cazul celor mai urmărite proiecte din sferă, precum CryptoPunks, prețul minim a continuat să scadă.

Între timp, multe dintre avatarele CryptoPunks s-au vândut în schimbul unor prețuri uriașe în ultimele 7 zile. De exemplu, în 12 Septembrie, Zombie-ul CryptoPunk #8857 a primit o ofertă de 2,000 ETH (adică aproximativ $6,6 milioane). În mod similar, săptămâna trecută, un Punk cu nas de clown s-a vândut pentru 205 ETH (~$750,000).

Top NFT Collectible Sales (30 days) | Crypto Slam

Volumul de vânzare al NFT-urilor scade dramatic

Avatarele CryptoPunks cu preț ridicat n-au reușit să-și mențină volumele de vânzare ale lunii August.

Piețele NFT au beneficiat de tranzacții în valoare de $86 de milioane după ce au stabilit un vârf la finalul lunii August. Majoritatea dintre acestea au inclus și vânzarea a cel puțin unui avatar CryptoPunks. Trendul a fost menținut mai departe și în primele zile ale lunii Septembrie, însă doar pentru a suferi o scădere abruptă în sesiunile următoare.

CryptoPunks sales volume data, graphs & charts | Crypto Slam

CryptoSlam, unealta de monitorizare on-chain a sferei NFT, a raportat un declin de peste 50% în volumul de vânzare al avatarelor CryptoPunks, din ultimele 7 zile – în care au avut loc doar 66 de tranzacții, care au implicat 55 de cumpărători. În mod similar, alte proiecte NFT de top, printre care și Axie Infinity, Art Blocks și Bored Ape Yacht Club – au raportat de asemenea scăderi procentuale de două cifre.

O altă unealtă de monitorizare, Nonfungible, a raportat scăderi similare în volumul de tranzacționare al celor mai importante piețe NFT – după 29 August. În ziua respectivă, proiectele NFT au cumulat peste $1 miliard în volum. Dar până ieri, 14 Septembrie, vânzările au scăzut la $150 de milioane.

Total usd spent on completed sales | nonfungible.com

În aceeași perioadă de timp, numărul de adrese NFT active a scăzut de la 59,000 la 22,000. În plus, numărul total al vânzărilor de NFT-uri a scăzut de la 138,000 la 36,000 – semnalând un interes din ce în ce mai scăzut al investitorilor față de arta digitală.

Scăderea a coincis în mare parte cu declinul pieței crypto și acțiunea bearish a prețului de săptămâna trecută. Per total, piața crypto a suferit o scădere de peste 15% de la maximul de $2,4 trilioane pe care l-a stabilit în 7 Septembrie.

Exit mobile version