Dogecoin: activitatea adreselor mari încetinește pe măsură ce lichiditatea iese din piață

Jlmcanally | Adobe Stock

La începutul lunii Mai, Dogecoin s-a bucurat de o expunere atât de mare, încât pe multe exchangeuri – volumul de tranzacționare al monedei-glumă l-a depășit pe cel al Bitcoin sau Ethereum.

Creșterea semnificativă în preț a crypto-monedei a adus cu sine și o creștere a valorii trimise pe propriul blockchain. Valoarea, exprimată în dolari americani, care a fost trimisă dintr-o adresă în alta, a atins în 5 Mai un maxim de $82 miliarde – mult peste Bitcoin ($35 mld.) și Ethereum ($12 mld.).

Dogecoin: activitatea adreselor mari încetinește pe măsură ce lichiditatea iese din piață
Bitcoin, Ethereum, Dogecoin Sent in USD historical chart | bitinfocharts

Stabilirea acestui record uimește cu atât mai tare cu cât sumele gestionate de blockchainul DOGE vehiculau pragul de $10 milioane în Decembrie 2020. Privirile internauților s-au întors către DOGE atât mulțumită lui Elon Musk, cât și influencerilor de pe social media, care au încercat să mimeze povestea acțiunilor GameStop.

Deși activitatea de pe blockchain rămâne cu mult peste valorile din Decembrie, în luna Mai s-a putut observa o migrare majoră a monedelor – indiciu care sugerează o obosire a vânzătorilor.

Capitalizarea Dogecoin | CoinMarketCap

Activitate crescută în preajma Dogecoin Day?

O scădere a suferit și valoarea medie a unei tranzacții trimise folosind DOGE. Duminica trecută, suma medie trimisă era de aproximativ $1,16 milioane – cu 80% mai puțin decât cea de miercuri – $240,000. Valoarea medie a unei tranzacții s-a menținut într-un interval ridicat în ultima lună, în ciuda faptului că activitatea s-a redus: semn că Dogecoin a fost utilizat mai mult de adresele mari.

Deși activitatea de pe blockchain a avut parte de creșteri spontane pe tot parcursul anului, cele două valori menționate mai sus – au crescut semnificativ la mijlocul lunii Aprilie – cu o observație asupra zilei de 20 (4/20).

Exit mobile version