Dogecoin crește cu 38% după ce Elon Musk confirmă că Tesla va testa plățile cu DOGE

Doge va fi singura crypto-monedă pe care Tesla o acceptă, odată ce plățile prin acest mijloc pot fi din nou susținute

Nikolay | Adobe Stock

Dogecoin a avut parte de o creștere bruscă în 14 Decembrie, după ce Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta crypto-moneda ca metodă de plată pentru merchandise.

Dogecoin crește cu 38% după ce Elon Musk confirmă că Tesla va testa plățile cu DOGE
DOGEUSD, timeframe de un minut | FTX

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea DOGEUSD a crescut cu 38% în urma anunțului făcut de Musk, devenind singurul activ digital major care are o sesiune profitabilă.

Moneda Altcoin, creată inițial sub formă de glumă, a urmărit Bitcoin și alte crypto-monede în sens descendent pe parcursul săptămânilor trecute, însă în cele din urmă DOGE a revenit la deschiderea lumânării de o lună.

Mișcarea a apărut pe grafic la doar câteva momente după ce Elon Musk, cel mai bogat om din lume și CEO-ul Tesla, a anunțat pe twitter printr-un mesaj faptul că producătorul de mașini electrice ar putea să accepte în curând DOGE ca metodă de plată pentru mărfurile pe care le vinde (cum ar fi haine sau accesorii).

Tesla va face câteva accesorii care pot fi cumpărate cu Doge ca să vedem cum merge treaba – a spus miliardarul

Astfel, Tesla adoptă ciudata poziție de a accepta doar Dogecoin dintre toate activele digitale. Musk riscă să irite comunitatea susținătorilor de Bitcoin, în particular, având în vedere și faptul că în trecut miliardarul a acceptat BTC ca metodă de plată pentru vehiculele electrice vândute, însă în cele din urmă decizia a fost anulată din cauza îngrijorărilor cu privire la mediu.

După ce ieri a fost declarat Persoana anului de TIME Magazine, Musk a declarat că Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții decât Bitcoin.

Flow-ul total de tranzacții pe care îl poți face cu Dogecoin, precum numărul de tranzacții într-o zi, are un potențial mult mai mare decât Bitcoin – a spus Musk

Dar e sustenabilă creșterea?

Făcând un pas înapoi pentru a privi lucrurile dintr-o perspectivă macro, observăm că starea de spirit a analiștilor este destul de sumbră atunci când vine vorba de o revenire a pieței Altcoin.

Având în vedere că Bitcoin își menține dominanța de 40%, în timp ce nu reușește să depășească dificultatea impusă de ultimul downtrend, speranțele care circulă pe piață nu sunt chiar atât de mari – cel puțin nu anul acesta.

Încep să văd același sentiment ca în lunile Iunie și Iulie, când prețul doar consolidează lateral pentru a forma o structură de bottom, iar masele așteaptă ca un nivel și mai mic să fie tranzacționat – pe care cel mai probabil îl vor rata când prețul ajunge acolo – a prezis Michael van de Poppe în ultimul său mesaj

Exit mobile version