Dogecoin a pierdut 70% față de Bitcoin în ultimele 6 luni, chiar dacă o mulțime de celebrități au susținut moneda în mediul online

DOGE a avut și zile mai bune decât în perioada curentă. Internauții fac glume la adresa lui Mark Cuban și scepticismul lui față de Bitcoin

BBbirdZ | Adobe Stock

Dogecoin l-a transformat pe Mark Cuban, un susținător timpuriu al monedei, într-o țintă a glumelor de pe internet, datorită faptului că a ajuns la cea mai mică valoare față de Bitcoin – din ultimele șase luni.

Dogecoin a pierdut 70% față de Bitcoin în ultimele 6 luni, chiar dacă o mulțime de celebrități au susținut moneda în mediul online
DOGEBTC, timeframe de o zi | FTX

Cât Dogecoin valorează o banană?

Datele colectate de tradingview și FTX arată faptul că paritatea DOGEBTC se tranzacționează sub 400 de satoshi în 15 Octombrie, cu 70% mai jos decât maximul stabilit în 7 Mai.

Pe măsură ce Bitcoin a depășit la mare distanță performanța monedelor Altcoin pe parcursul lunii curente, scăderea a fost cu atât mai intensă pentru investitorii DOGE – din cauza campaniilor publice pe care Mark Cuban le-a realizat în ultimele luni. Crypto-moneda a avut parte de susținere și din partea altor figuri importante, precum Elon Musk.

Niciun factor nu a fost suficient de puternic încât să întoarcă sorții pentru moneda glumă – iar în prezent apar comentarii din partea investitorilor frustrați sau supărați că au pierdut prea mult – ba chiar aceștia cer și explicații.

Preston Pysh, gazda podcast-ului The Investors, a sugerat ieri că ideea lui Cuban, de a apărea la televizor pentru a o convinge pe Ellen DeGeneres să accepte Dogecoin ca metodă de plată – nu a fost una tocmai bună, poate chiar înșelătoare.

Mai departe, utilizatorii sferei twitter au postat glume la adresa lui Cuban, care în Septembrie 2019 spunea că preferă bananele în detrimentul monedelor BTC. Internauții au continuat cu poande despre descreșterea puterii de cumpărare a monedei DOGE față de fructul exotic.

În luna August, Mark Cuban a dezvălui public că deține puțin sub $500,000 în Dogecoin.

A trecut vremea pentru DOGE?

Între timp, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a trecut mai departe și a început să promoveze și alte crypto-monede care imită Dogecoin, precum Shiba Inu sau Floki. Comentariile sale postate pe social media au determinat creșteri imense ale prețului.

Exit mobile version