Dogecoin: prețul a crescut 10% după ce Elon Musk a spus că DOGE concurează cu BTC și ETH

BBbirdZ | Adobe Stock

Dogecoin ar putea avea nevoie de o altă strategie de marketing: ultima apreciere publică a lui Elon Musk, transmisă printr-un mesaj postat pe twitter, a făcut prețul crypto-monedei să se aprecieze cu puțin peste 10% în decursul a 3 ore.

În mesajul pe care l-a publicat pe social media în decursul dimineții de astăzi, miliardarul american care conduce compania Tesla a spus că Dogecoin ar putea face o treabă mult mai bună decât Bitcoin și Ethereum – atunci când vine vorba de plăți.

BTC și ETH operează pe un sistem de tranzacții cu mai multe straturi; însă rata de tranzacționare a stratului de bază – este lentă iar costul unei tranzacții este prea mare

Această situație oferă un merit către Dogecoin – pentru că maximizează rata de tranzacționare a stratului de bază și minimizează costul tranzacțiilor; În cazul DOGE – exchangeurile operează în calitate de strat secundar

Elon Musk: BTC și ETH au tranzacții lente, cu taxe mari

După alte poante pe care șeful executiv al Tesla și SpaceX le-a întreținut împreună cu Matt Wallace, un crypto-YouTuber popular, Matt și-a exprimat încântarea printr-un mesaj pe twitter – față de upgradarea protocolului Dogecoin, care se va lansa în curând, conform așteptărilor comunității.

Îmbunătățirea despre care e vorba mai sus? Aceasta propune ca protocolul să lege blockurile de tranzacții în lanț (on-chain transactions, în original), astfel încât aplicațiile terțe, precum exchangeurile sau portofele electronice – să îndeplinească rolul de layer principal, așa cum Lightning Network procedează pentru rețeaua Bitcoin.

Pentru a înțelege lucrurile și mai bine, avem următoarea situație: în prezent, exchangeurile procesează tranzacțiile intern – între două conturi ale aceluiași exchange. Monedele implicate în aceste tranzații – nu ajung pe blockchainul nativ al activului digital. Un cont de pe Binance – care trimite crypto-monede unui alt cont de pe Binance – nu-și va vedea tranzacția înregistrată pe blockchain. Ulterior, când părăsesc exchangeul, tranzacțiile sunt sincronizate după cum este necesar, rezultând într-un număr mai redus de tranzacții înregistrate pe blockchain. Situația prezentată are rolul de a diminua taxele și de a pune mai puțină presiune de date asupra blockchainului nativ.

Dogecoin: prețul a crescut 10% după ce Elon Musk a spus că DOGE concurează cu BTC și ETH
DOGEUSD, 4 ore | tradingview

Dogecoin se tranzacționează cu 70% sub nivelul de All Time High

Cu toată atenția de care a beneficiat, DOGEUSD a tranzacționat în sus un procent de 17,6% – de la punctul de minim ($ 0.19521) – la cel de maxim ($0.22986) – conform datelor furnizate de Binance.

De la $0,74 – punctul de ATH pe care Dogecoin l-a tranzacționat în 8 Mai, când Elon Musk avea să apară la Saturday Night Live – și până în prezent – paritatea a pierdut 70% din valoarea maximă. 

Exit mobile version