Dogecoin revine cu 94% față de minimul său, dar se află încă la 88% sub ATH

DOGE se recuperează după minimele din iunie 2022, dar investitorii sunt precauți în privința perspectivelor pe termen lung

Dogecoin (DOGE), criptomoneda-meme populară, a experimentat o recuperare de 94% față de minimul său de 0,0491 dolari din iunie 2022, tranzacționându-se în prezent la aproximativ 0,0942 de dolari.

Cu toate acestea, criptomoneda este încă cu 88% sub maximul său istoric de 0,76 dolari stabilit în mai 2021.

Dogecoin revine cu 94% față de minimul său, dar se află încă la 88% sub ATH
Graficul prețului DOGE/USD pentru trei zile | TradingView

Investitorii nu sunt siguri în prezent dacă o recuperare semnificativă este iminentă deoarece perechea DOGE/USD nu a evidențiat încă o inversare decisivă bullish pe perioade de timp mai mari.Creșterea DOGE în 2021 a fost alimentată în principal de sprijinul vocal al CEO-ului Tesla, Elon Musk.

Cu toate acestea, prețul DOGE/USD a atins all time high după ce Musk a numit criptomoneda un „hustle” în timpul apariției sale în emisiunea Saturday Night Live în mai 2021.Impactul lui Musk a fost amplificat de perspectiva restrângerii politicii Fed, care în cele din urmă a dus la tăieri reale ale ratei dobânzii în 2022 și 2023.

Mai mult decât atât, DOGE a fost afectat în mod negativ de prăbușirea mai multor companii importante din domeniul crypto, printre care Terra (LUNA), Three Arrow Capital și FTX. Aceste evenimente au contribuit la vânzările masive de DOGE, trimițând criptomoneda într-un ciclu bearish prelungit.În octombrie 2022, prețul Dogecoin a crescut de două ori, coincizând cu preluarea controversată a lui Musk a platformei Twitter.

Investitorii speculau că DOGE va deveni tokenul oficial de plată al rețelei sociale.

În ciuda faptului că Musk a înlocuit temporar logo-ul bluebird al Twitter-ului cu mascota Shiba Inu a Dogecoin în acest luna, generând o creștere de 40% în prețul DOGE, platforma încă nu a implementat plățile cu DOGE, lăsând viitorul criptomonedei incert.

Pentru a ajunge din nou all time high-ul său istoric, Dogecoin ar trebui să crească cu 700%, lucru care ar putea avea loc doar dacă va avea o adoptare pe scară mai largă, cum ar fi devenirea ca opțiune de plată pe Twitter.

Din punct de vedere tehnic, inversarea bullish a Dogecoin va depinde de menținerea suportului deasupra a două medii mobile exponențiale (EMA) săptămânale cheie – EMA pe 50 de săptămâni la valoarea de 0,0917 dolari și EMA pe 200 de săptămâni la valoarea de 0,0895 dolari.

Graficul prețului DOGE/USD pentru trei zile | TradingView

Deși o creștere similară de preț de 30.000% ca cea din 2020-2021 ar putea să nu se întâmple în 2023, factori pozitivi precum o schimbare a politicii privind rata dobânzii de către Fed sau introducerea plăților DOGE pe Twitter ar putea să propulseze DOGE spre all time high-ul său record de 0,76 dolari anul acesta.

Cu toate acestea, dacă Dogecoin nu reușește să mențină nivelurile sale EMA cheie, riscă să declanșeze un model de continuare bearish cunoscut sub numele de triunghi ascendent.

Acest lucru ar indica o posibilă scădere a prețului, cu obiective de preț pentru sfârșitul anului situându-se între 0,0363 și 0,0469 dolari, reprezentând o scădere de 45-60% față de nivelurile actuale.

Exit mobile version