Dogecoin și-a dublat valoarea de ieri până azi. Creștere de 100% la $0,14

Nikolay | Adobe Stock

Dogecoin, crypto-moneda creată sub forma unei glume, a intrat din nou în Top10 active digitale, din punct de vedere al capitalizării. Prețul DOGEUSDT, citat de Binance, s-a dublat în ultimele 28 de ore. Valoarea totală a monedelor DOGE a depășit $18 miliarde.

Dogecoin și-a dublat valoarea de ieri până azi. Creștere de 100% la $0,14
companiesmarketcap.com

Pentru a înțelege mai bine anvergura acestei aprecieri, capitalizarea aceasta plasează Dogecoin în Top1000 cele mai valoroase companii din lume.

Despre Dogecoin

Dogecoin este o crypto-monedă creată sub forma unei glume, cu scopul de a fi o alternativă rapidă, distractivă și ieftină de a trimite bani pe internet, dintr-o parte în alta a lumii.

Doge a fost creat în 6 Decembrie 2013 de Billy Markus și Jackson Palmer, doi ingineri software care au fost inspirați de rasa de câini Shiba Inu, din memeurile cu Doge – o poantă a internetului care a devenit populară în 2013. Much coin, very wow.

Dacă a început ca o glumă, cum s-a ajuns aici, la o evaluare de $18 miliarde?

Totul a început cu Elon Musk și memeurile postate pe canalul oficial de twitter al acestuia. La început, în comunitatea crypto, se credea că Doge va putea fi folosit pentru a cumpăra mașini Tesla. Ulterior, s-a dovedit că doar Bitcoin a fost ales pentru a face acest lucru. Având în vedere natura glumeață a miliardarului, orice opțiune rămâne deschisă.

DOGEUSDT, 4 ore | tradingview

Graficul DOGEUSDT

Ne confruntăm din nou cu un grafic lipsit de rezistențe. Deasupra liniei orizontale roșii de la $0,0875 – DOGE nu întâmpină un alt interval de preț cu presiune istorică de sell. Situația aceasta plasează graficul în price discovery (adică participanții la piață urmează să afle un potențial nivel de rezistență; până atunci, cumpărătorii se află în control total).

Un nivel foarte bun de support rămâne originea creșterii de ieri: respectiv zona $0,07. În mod cert – graficului i-ar putea lua săptămâni să mai ajungă din nou aici, dar DOGE rămâne totuși o monedă speculativă, puternic influențată de adresele cu cantități enorme din monedă.

Exit mobile version