El Salvador: Creșterea Bitcoin nu a atras investitori noi deocamdată

mehaniq41 | Adobe Stock

Crypto-moneda principală s-a bucurat ieri de o creștere de peste 15% după ce președintele salvadorian, Nayib Bukele, a adoptat un nou proiect de lege care recunoaște Bitcoin drept mijloc legal de plată. Pe scurt: țărișoara central americană va putea de acum sa dea bunurilor și serviciilor un preț în Bitcoin. Moneda digitală poate acoperi orice fel de datorie bănească – inclusiv plata taxelor și a impozitelor.

Președintele Bukele a mai precizat și că guvernul său nu va impune impozit pe câștigurile de capital din Bitcoin. De asemenea: a anunțat că El Salvador va folosi excesul de energie vulcanică pentru a mina BTC. Anunțul președintelui salvadorian vine la câteva săptămâni după ce Elon Musk a încetat să accepte Bitcoin ca metodă de plată pentru mașinile Tesla vândute.

Sentimentul bearish persistă pentru Bitcoin

El Salvador: Creșterea Bitcoin nu a atras investitori noi deocamdată
Contractele derivate CME Bitcoin | ecoinometrics

În urma unei zile în care acțiunea prețului a părut fragilă, Lennard Neo a adăugat:

Nu ar trebui să ne așteptăm la un impact semnificativ asupra prețului Bitcoin – fiindcă o țară cu PIB per cap de locuitor mai mic de 7% din cel al Statelor Unite și cu o economie care a suferit anul trecut cea mai gravă prăbușire din ultimele decenii – o recunoaște drept metodă de plată, a mai spus Lennard

Ben Lilly, analist la Jarvis Labs, a furnizat alte anecdote cu privire la motivul pentru care continuarea Bear Marketului reprezintă un risc existent, chiar dacă Bitcoin a avut parte de cea mai bună creștere din ultima lună. Ben a indicat spre creșterea numărului de poziții de short de pe Bitfinex – în aceeași zi în care piețele spot s-au apreciat cel puțin o zecime.

BTCUSD și BTCSHORTS | tradingview

Market Makerii. Balenele. Smart Money. Pablo

Lilly a avertizat că traderul necunoscut se află în continuare pe o cantitate mare de Bitcoin, pe care ar putea să o vândă mai târziu. El a adăugat:

Pablo nu și-a terminat treaba. A început luni să facă mișcări și încă mai are suficientă muniție

Ben a adăugat și indicatorul CVD în suita de argumente pro trendului bearish. Acesta indică faptul că există o creștere a ordinelor de vânzare cu volum cuprins între $100,000 și $10 milioane.

Dominanța Bitcoin | tradingview
Exit mobile version