Ethereum poate crește în preț cu 40% versus Bitcoin

adriantoday | Adobe Stock

Ethereum poate crește cu peste 40 de procente contra Bitcoin în următoarele sesiuni de tranzacționare. Creșterea de preț de la zona curentă de 0,06 BTC poate avea loc până la maximul de 0,075 BTC, acolo este situat nivelul de rezistență.

Creșterea prețului ar putea fi datorată nivelului de support al parității ETH/BTC de la 0,063 BTC. Zona de support a prețului a fost cheie în menținerea trendului bullish din mijlocul lunii mai a acestui an, atunci când prețul a scăzut agresiv. De asemenea, aceeași zonă a oferit support solid și pe perioada trendului ascedent de la începutul lunii mai.

Ethereum continuă să crească rapid, contra parității Bitcoin. Faptul că prețul a trecut de regiunea de la 0,063 și continuă să crească în acest moment, poate însemna o continuare a trendului ascendent până la nivelul de rezistență, situat la 0,075.

Ethereum poate crește în preț cu 40% pe masură ce fork-ul London se apropie
ETH/BTC, o zi | tradingview

Forkul London

Analogia bullish a apărut atunci când ETH/BTC a revenit cu o creștere de peste 20% față de minimul din 27 iunie. A arătat că mai mulți investitori preferă să își vândă Bitcoinul deținut pentru a căuta noi oportunități pe piața Ethereum, în zilele ce au trecut. De la începutul anului, a doua cea mai mare crypto-monedă, ETH, a crescut cu peste 160 de procente versus Bitcoin.

Tranziția a început de la euforia ce se afla în jurul a consensus layer’s transition a lui Ethereum, de la fostul proof-of-work, care avea un consum mare de energie la un proof-of-stake scalabil și mai ieftin. Proiectul a lansat prima fază, numita Faza 0 sau Beacon Chain, în decembrie 2020. A introdus o arhitectură de tip sharding a rețelei pe blockchainul Ethereum.

Următoarea fază ce va aduce mai aproape Ethereum față de proof-of-stake este EIP-1559, cunoscută și sub denumirea de London hard fork. Îmbunătățirea presupune înlocuirea modelului de taxare a Ethereum cunoscut drept primul preț licitat cu o taxă de bază a rețelei, modificată în funcție de cererea rețelei. Speră să rezolve problema taxei ridicate de tranzacționare. De asemenea, țintește spre a crea din ETH un token care va tinde spre deflație, prin arderea taxei de bază a rețelei.

De obicei, prețul Ethereumului se mișcă invers corelat față de rezervele aflate asupra exchangeurilor | CryptoQuant

Cererea este mai mare decât oferta în piața Ethereum

Datorită lipsei iminente, analiștii și traderii văd un potențial uriaș în piața Ethereum. Formula bullish este simplă: Ether-ul ce se află în circulație scade contra cererii ridicate, ceea ce îl va face mult mai valoros decât este. Ca și rezultat, crypto-moneda este în creștere versus Bitcoin.

În plus, CryptoQuant, o firmă de analytics situată în Coreea de Sud a raportat o creștere substanțială în cantitatea de Ethereum deținută de către investitori.

Exit mobile version