Ethereum: Balenele continuă să acumuleze, deși analiștii prevăd un declin

Chiar dacă prețul Ether se tranzacționează la 42% față de maximul său istoric, „banii inteligenți” continuă să acumuleze activul

AdobeStock

Fuziunea viitoare a Ethereum este unul dintre cele mai discutate subiecte în spațiul cripto, iar analiștii au o gamă largă de opinii cu privire la modul în care tranziția la proof-of-stake (PoS) ar putea afecta prețul Ethereum (ETH).

Balenele acumulează înainte de fuziune

Firma de informații Jarvis Labs a analizat mai în profunzime acumularea de ETH de către balene. Firma a publicat următorul grafic care arată modificarea procentuală a portofelului de balene în raport cu prețul ETH.

Culoarea punctelor se referă la prețul Ether, iar graficul arată că balenele au început să-și reducă deținerile atunci când prețul a fost peste 4.000 de dolari și nu au început să acumuleze decât după ce prețul a scăzut sub 2.300 de dolari.

Balenele continuă să acumuleze Ether, iar acumularea lor este încă într-un trend ascendent lateral, a declarat Jarvis Labs.

După cum putem observa în graficul de mai jos, nu doar balenele caută să acumuleze Ether. Punctele roșii indică faptul că atât balenele cât și portofelele mai mici au înregistrat o creștere a acumulării.

Divergența Ethereum
Divergența Ethereum | Jarvis Labs

10% din oferta de Ether circulantă este în staking

Contractele de depozit pentru a pune la staking Ethereum pe Beacon Chain au atins un sold de peste 12 milioane ETH, cu peste 360.000 de validatori. Valoarea totală blocată a Ether în contractele Eth2 este de aproximativ 34,5 miliarde de dolari.

Lansate în noiembrie 2020, contractele de depozit dețin în prezent aproximativ 10% din totalul ofertei circulante de Ether.

Beacon chain staking contract | Etherscan

Beacon Chain reprezintă primul pas major în tranziția Ethereum de la un model Proof-of-Stake (PoS) la un model Proof-of-Work (PoW). Un investitor trebuie să investească cel puțin 32 Ether pentru a deveni validator pe Eth2.

Cu toate acestea, există mai multe soluții de pooling disponibile acum pentru a ajuta utilizatorii care nu au sau nu doresc să pună la staking 32 ETH. Multe dintre aceste opțiuni includ așa-numitul „staking lichid”, care implică tokenurile ERC-20.

Astfel, cel mai mare contract pe Beacon Chain, evaluate la 34,5 miliarde de dolari, evidențiază cererea enormă și încrederea în viitorul Eth2, în ciuda mai multor întârzieri în ultimul an.

Cea mai mare actualizare a Ethereum de la începuturile sale s-a confruntat cu numeroase provocări și întârzieri persistente pe parcurs. În ciuda acestui fapt, contractele de depozit au crescut semnificativ, cu peste 2 milioane de ETH depuse în ultimele două luni.

Este Ethereum pe cale să se decupleze de Bitcoin?

Analiștii de la Delphi Digital s-au gândit dacă prețul Ethereum s-ar putea decupla de Bitcoin înainte sau după fuziune. De asemenea, analiștii au prezis că Ether „ar putea vedea mai multă consolidare ETH/BTC pe termen scurt”.

ETH/BTC: tendința prețului | Delphi Digital

Una dintre principalele întrebări pe care le ridică acest grafic este de ce este nevoie pentru ca Ether să se elibereze de „lanțul invizibil” care l-a ținut legat atât de mult timp de Bitcoin.

Potrivit Delphi Digital, narațiunea optimistă actuală de „bani hipersonici” și „Merge”, care înconjoară Ether, ar putea fi exact ceea ce îl va ajuta pe Ethereum să renunțe la corelarea cu acțiunea prețului Bitcoin.

În concluzie, datele arată că, chiar dacă prețul Ether se tranzacționează la 42% față de maximul său istoric, „banii inteligenți” continuă să acumuleze activul digital datorită creșterii așteptate a procentului de staking și anticipării că prețul va deveni optimist.

Exit mobile version