Ethereum Classic: păstrarea supportului $116 – poate duce la un nou All Time High

kongvector | Adobe Stock

Ethereum Classic (ETC) este crypto-moneda care recent a ocupat poziția cu numărul 16 în clasamentul CoinMarketCap, după o creștere de peste 40% pe parcursului zilei de azi.

Începutul lunii Mai s-a dovedit a fi foarte bun pentru ETC: după numai 6 zile, are un ROI de peste 220%.

În urma corecției de la maximul de $149 – fiecare dolar investit la începutul lunii, ar valora acum puțin peste $2,2.

Ethereum Classic: păstrarea supportului $116 poate duce la un nou All Time High
ETCUSD, o zi | tradingview
ETCUSD, 4 ore | tradingview

Trendul ascendent rămane intact. Rezistența a devenit support

Creșterea foarte agresivă a crypto-monedei din ultimele zile a făcut ca pe orice timeframe mai mare de 4 ore, prețul să nu ofere prea multe nivele relevante zonei în care este acum.

Pentru început vom analiza prețul pe timeframe de 4 ore. Trendul ascendent este evident și nu a fost invalidat după scăderea de aproximativ 40% de la maximul istoric de $149,7 – preț citat de Coinbase.

În urma scăderii, ETCUSD s-a oprit la nivelul de support situat la $90,2, ca mai târziu să depășească rezistența de la $116. Odată depășită, rezistența a devenit support.

ETCUSD, o oră | tradingview

Pe timeframeul de o oră, nivelul de support de la $116 pe care l-am identificat mai sus devine defapt o zonă – care a fost cucerită de cumpărători în urma păstrării supportului de la $103,6.

Dacă această zonă de support va fi menținută, trendul va continua să fie ascendent – crescând probabilitatea depășirii rezistenței situată la $127, dar și a maximului local.

În caz contrar, o invalidare a zonei de support ar putea indica un potențial reversal pe timeframeul de o oră.

Exit mobile version