Ethereum poate crește față de Bitcoin – atenție la divergența ascunsă

ETH a scăzut în valoare față de BTC cu aproape 25% de la începutul lui Septembrie

valentinakru | Adobe Stock

Ethereum, a doua cea mai mare crypto-monedă din topul crypto-valutelor, va avea o creștere de peste 8% față de principalul său rival – în cazul în care perspectivele tehnice se vor desfășura conform așteptărilor.

Ethereum a scăzut în valoare față de Bitcoin cu aproape 25%, după ce, în Septembrie a atins un vârf la nivelul de 0,07955 BTC. Pe măsură ce ETH a scăzut, structura pieței a început să facă Lower Highs și Lower Lows – formând astfel un canal descendent.

Ulterior, ETHBTC a spart canalul în sus în acest weekend, arătând semne că s-ar pregăti de un trend crescător impulsiv. La o zi după această mișcare, Duminică – în cadrul ultimei sesiuni de trading înainte de începutul săptămânii – piața a asistat la niște vânzări puternice, fapt care a determinat prețul să testeze ca suport linia de trend care a menținut atât timp rezistența canalului descendent.

Graficul Ethereum sugerează o divergență bearish

Sentimentul readuce în vedere posibilitatea ca ETH să reintre înapoi în canalul trendului de scădere, așa cum se vede în graficul de mai jos.

Ethereum poate crește față de Bitcoin - atenție la divergența ascunsă
ETHBTC – 1D – divergența bearish preț vs. CCI | TradingView

În același timp, dacă privim graficul ETHBTC pe timeframe de 1D, formarea unui Higher High pe oscilatorul CCI arată o divergență bearish ascunsă față de prețul perechii. 

O divergență ascunsă este un indicator pentru o posibilă inversare a trendului, a menționat Stefan Krecher, un analist din Germania, adăugând că ETH BTC și-ar putea totuși reveni în sesiunile următoare, mai ales dacă și indicele de putere relativă, RSI-ul perechii rămâne sub pragul de overbought

Krecher a anticipat că Ethereum va atinge punctul său de pivot lunar în jurul valorii de 0,0715 BTC, aproape cu 8% mai sus față de nivelele actuale. Ținta pentru creștere coincide și cu nivelul de 0,618 al uneltei Fibonacci retracement.

Pe de altă parte, reintrarea în canalul descendent riscă să trimită ETHBTC în jos, spre zona de suport a canalului format – aproape de 0,058 BTC.

Prețul Ethereum față de Dolar

Perspectivele optimiste ale prețului perechii ETHBTC au apărut în timp ce Ethereum a menținut zona de $4,000 ca un suport solid, chiar având și un impuls de creștere de 2,6% la începutul săptămânii. Între timp, prețul Bitcoin a urmărit Ethereum și a retras cu aproape 3,5% ca să consolideze un nivel de preț la fel de puternic – în zona de  $60,000.

Drept urmare, ETHBTC a arătat slăbiciune, deoarece Bitcoin a crescut mai puternic decât Ethereum față de USD. Cu toate acestea, perspectivele ETH păreau optimiste, prețul pe macro fiind în zona de breakout a unui mare triunghi ascendent – așa cum am prezentat deja în analiză la acea dată. 

ETHUSD – 1D – triunghiul ascendent | TradingView

Ethereum a făcut breakout din pattern-ul format – privind pe timeframe de 1D – dar cu un volum de tranzacționare redus, arătând totuși o slăbiciune în noul trend care încearcă să se formeze.

ETHUSD testează acum ca suport linia de trend superioară a triunghiului, pentru confirmarea breakout-ului. În cazul în care testul este cu succes și prețul are un impuls de creștere din noua zonă de suport, atunci ar putea atinge noi recorduri peste $4,400. Ținta formațiunii triunghiului ascendent este aproape de $6,500.

Criza ofertei Ethereum

În plus, oferta de crypto-monede ETH a scăzut după hard fork-ul din rețea – denumit London. Ethereum Improvement Proposal 1559 a intrat în funcțiune odată cu noua actualizare și a început să ardă crypto-monedele ETH care le reveneau anterior minerilor.

Datele colectate de la WatchTheBurn arată că rețeaua Ethereum a distrus crypto-monede ETH în valoare de aproape $2,25 miliarde de la implementarea hard fork-ului din Londra. Pe lângă acestea, contractul Ethereum 2.0 unde pot fi depozitați ETH a atras depuneri de peste 8 milioane de ETH, scoțându-i astfel din circulație pentru cel puțin un an.

Valoare totala de crypto-monede pusă la stake în smart contractul ETH 2.0 | CryptoQuant

Mai mult, fondurile reglementate și-au crescut deținerile de Ethereum de la 2,43 milioane ETH în noiembrie 2020 la 4,08 milioane ETH în prezent, ceea ce înseamnă o cerere instituțională în continuă creștere.

Exit mobile version