Ethereum: criza de lichiditate ar putea aduce un ATH nou pe ETH, înainte de Bitcoin

În piața crypto, activele digitale se află într-o strânsă competiție pentru a stabili maxime noi - sugerează datele

Sergey Nivens | Adobe Stock

Conform ultimelor analize, ETH – moneda nativă a ecosistemului Ethereum – ar putea învinge Bitcoin în cursa pentru stabilirea unui nou All Time High.

Într-un mesaj postat pe twitter miercuri, 18 August, Ki Young Ju, șeful executiv al serviciului de analiză on-chain Crypto Quant – a evidențiat faptul că ETH se confruntă cu o criză la capitolul vânzători – ceea ce ar putea oferi activului digital un avantaj în fața BTC.

Ethereum: lipsa de lichiditate se intensifică

Având în vedere că Bitcoin a crescut peste 50% de la minimul pe care l-a stabilit în 20 Iulie – monedele Altcoin n-au făcut decât să-l urmeze, fără ca ETH să facă excepție. Cea mai mare monedă Altcoin a recapturat pragul de $3,000 – un nivel care a fost transformat ulterior în support de participanții la piață.

Deși majoritatea atenției se îndreaptă către BTCUSD și pragul de $50,000 pe care toată lumea așteaptă să-l depășească, optimismul față de performanța ETH rămâne unul ridicat – mai ales după implementarea cu succes a bifurcației London, care a avut loc în prima parte a lunii August.

Mulțumită schimbărilor de supply, care au fost influențate de hard fork, o criză de lichiditate ar putea fi factorul care împinge ETHUSD către noi maxime istorice, înainte ca BTCUSD să reușească același lucru.

ETH ar putea atinge un nou ATH înainte de Bitcoin, pe termen lung – a explicat Ki

Prețul curent al ETH este mai aproape de ATH, în comparație cu BTC. Are cerere mai mare și ofertă mai mică. Lipsa de vânzători se intensifică pentru ETH, în timp ce trendul descendent al rezervelor BTC din exchangeuri – a încetat în luna Mai

Ethereum: criza de lichiditate ar putea aduce un ATH nou pe ETH, înainte de Bitcoin
BTC: All Exchanges Reserve | CryptoQuant

Graficul care redă vizual rezervele Bitcoin din exchangeuri – se află într-o continuă scădere din luna Mai. De la maximul local de 2,54 milioane de monede BTC (deținute în exchangeuri) – la 2,44 milioane, pe parcursul săptămânii curente.

În contrast, Ethereum a avut parte de un trend descendent stabil, după stabilirea maximului din luna Mai. De la 21,43 de milioane de monede, la vremea respectivă – la 19,25 de milioane în prezent.

ETH: All Exchanges Reserve | CryptoQuant

Bătălia pentru șocurile de supply

Ki nu este singurul analist care prezice că ETH ar putea avea parte de creșteri mult mai agresive, în comparație cu Bitcoin.

După cum a precizat și Mike McGlone, strateg senior pentru Bloomberg Intelligence, piața crypto și climatul economic curent încurajează o mișcare de tip flippening – adică o situație în care capitalizarea ETH o depășește pe cea a BTC.

Între timp, datele continuă să arate o criză de supply și pentru Bitcoin – o situație care a dus de cele mai multe ori la creșteri semnificative ale prețului.

Raportul Illiquid Supply Shock a fost un indicator foarte precis pe parcursul ultimelor luni – a spus William Clemente într-un mesaj postat pe twitter, însoțit de un grafic care conține ultimele date on-chain, din partea Glassnode

Impulsurile din ambele direcții au rezultat într-o mimare a acțiunii de către prețul activului. Pe măsură ce indicatorul continuă să crească încet către o zonă pe care n-a mai întâlnit-o de când prețul BTC era $58,000 – urmărim un alt impuls major

Supply Shock Ratios | WClementeIII
Exit mobile version