Ethereum: De la fuziunea din 15 septembrie, ETH a scăzut cu peste 16%

Scăderea prețului ETH a coincis, de asemenea, cu o creștere a ofertei

Ethereum: De la fuziunea din 15 septembrie, ETH a scăzut cu peste 16%

Ethereum a scăzut de la aproximativ 1.650 de dolari pe 15 septembrie la aproximativ 1.320 de dolari pe 21 septembrie, o scădere de peste 16% de când a avut loc cea mai importantă actualizare a rețelei.

Ethereum a scăzut în sincronizare cu alte criptomonede de top, inclusiv Bitcoin, pe fondul îngrijorărilor că Rezerva Federală (Fed) își va crește rata dobânzii de referință.

Investitorii instituționali rămân prudenți

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat intrări de 7 milioane de dolari săptămâna trecută, o altă săptămână cu activitate scăzută. Combinația de fluxuri pozitive și negative de la furnizori și active sugerează că există încă o lipsă de participare a investitorilor în acest moment, potrivit datelor de la CoinShares.

Intrările instituționale după activ digital |
Fluxuri instituționale după activ digital |

Cu toate acestea, fluxurile după fuziunea Ethereum indică o prudență continuă în rândul investitorilor, cu o a patra săptămână de ieșiri totalizând 15 milioane de dolari. Această serie de ieșiri, deși minore, totalizează acum 80 de milioane de dolari de la începutul lunii. Ethereum a înregistrat o ieșire de 375 de milioane de dolari de la începutul anului, în timp ce Bitcoin a înregistrat o intrare de 259 de milioane de dolari.

Minerii sporesc presiunea de vânzare a Ethereum

În plus, scăderea prețului după fuziune vine după ieșirea în masă a minerilor Ethereum de pe piața ETH.

Minerii au vândut aproximativ 15.000 de ETH (aproximativ 20 de milioane de dolari) cu doar câteva zile înainte de actualizarea PoS a Ethereum, potrivit datelor de la OKLink.

Balanța minerilor ETH | OKLink

Pe 12 septembrie, minerii și-au redus deținerile cu 2.767 ETH, urmați de alți 4.121 ETH a doua zi. Cea mai mare vânzare a avut loc pe 14 septembrie, cu o zi înainte de fuziunea Ethereum.

Minerii au vândut aproape 8.032 ETH la acea vreme, ceea ce a făcut ca activul să scadă de la 1.636 de dolari la 1.471 de dolari în mai puțin de 24 de ore.

Ethereum rămâne inflaționist

Scăderea prețului ETH pe 15 septembrie a coincis, de asemenea, cu o creștere a ofertei de ETH, deși nu imediat după Merge.

Înainte de fuziune, Ethereum a distribuit aproximativ 13.000 de ETH pe zi minerilor și aproximativ 1.600 de ETH validatorilor săi PoS. Dar recompensele pentru mineri au scăzut după tranziția la PoS.

După fuziune, oferta de ETH este în continuare în creștere cu o rată anuală de 0,2%, potrivit datelor furnizate de Ultrasound Money,

Rata de emisie a ETH | ultrasound money

În special, Ethereum a făcut modificări protocolului său în august 2021, introducând un mecanism de ardere a taxelor. Cu alte cuvinte, rețeaua începe să elimine definitiv unele dintre taxele pe care le percepe pentru fiecare tranzacție. Sistemul a ars 2,6 milioane de ETH de când a intrat în funcțiune.

Datele arată că taxele de gaz în rețeaua Ethereum trebuie să fie în jur de 15 Gwei pentru a compensa ETH recompensat validatorilor. Dar taxa medie în 20 septembrie a fost în jur de 5 Gwei, ceea ce înseamnă că oferta de ETH în general a crescut.

În plus, datorită creșterii activităților L2-urilor pe parcursul trimestrului, rețeaua a înregistrat o scădere a veniturilor. Drept urmare, taxele totale în lanț au scăzut la cel mai scăzut nivel din 2020. Potrivit lui Messari, scăderile continue ale taxelor de rețea vor „afecta direct randamentele de staking.

Tranzacțiile pe rețeaua Ethereum | Messari

Cu toate acestea, rata de emisie a ETH a scăzut semnificativ după fuziune, deși rata rămâne pozitivă, cu aproximativ 4173 de ETH mintați după fuziune până în prezent. 

Exit mobile version