Ethereum: Fractalul din 2017 care a rezultat într-o creștere de 7,000% – A apărut din nou

Scenariul de deja vu al traderilor poate trimite prețul ETH la $13,000 în următoarele șase luni, dacă istoria se repetă

Willyam | Adobe Stock

Ofertările pentru ETH, moneda nativă a blockchain-ului Ethereum, ar putea crește până la $13,000 în următoarele șase luni, dacă istoria se repetă.

Așa arată un fractal din 2017, care constă în cel puțin patru formațiuni tehnice care au fost cruciale pentru creșterea prețului ETH cu 7,000%, în 2017. Aceiași indicatori bullish s-au arătat din nou în 2021, pe măsură ce ETHUSD tranzacționează peste $3,350, după un raliu de 360% pe parcursul anului curent.

Fractalul din 2017, explicat

În detaliu, cei patru indicatori tehnici sunt Stochastic RSI, Relative Strength Index (RSI), Bullish Hammer și o unealtă de retragere Fibonacci. Fractalul a început cu apariția unui Bullish Hammer pe graficul monthly al ETH, în Decembrie 2016, după care prețul a beneficiat de o creștere de 7,000% în următoarele șase luni.

Creșterea masivă care a plecat de la lumânarea Hammer a împins RSI-ul pe timeframe de o lună până la 94, o zonă cunoscută ca fiind Overbought. Drept rezultat, prețul crypto-monedei a început să consolideze lateral pentru a neutraliza sentimentul excesiv de bullish. Astfel, RSI-ul a corectat în sens descendent.

În același timp, indicatorul RSI Stochastic pe timeframe de o lună, care compară prețul de închidere al activului cu media prețului pe o perioadă de timp dată – a corectat, de asemenea, după ce s-a identificat în zona de Overbought (adică valoarea indicatorului a intrat peste bariera de 80 de puncte).

Ethereum: Fractalul din 2017 care a rezultat într-o creștere de 7,000% - A apărut din nou
ETH: 2017 și 2021 au o structură similară a pieței | jaydee_757

Ulterior, în Noimebrie 2017, RSI-ul Stochastic a devenit din nou bullish, astfel încât linia albastră care compară cel mai scăzut Low al prețului cu cel mai înalt High pentru a definii un interval – a trecut peste linia portocalie, care este o medie mobilă a liniei albastre. Între timp, RSI-ul Stochastic indica o valoare aflată peste 20 atunci când intersecția a avut loc, lucru care a continuat momentum-ul bullish al pieței ETH.

Câteva luni mai târziu, ETHUSD a crescut cu încă 500%, realizând o închidere peste $1,200 în Ianuarie 2018. Lucrul acesta a coincis cu structura de double top, formată de RSI, după cum indică și graficul de mai sus. Toată acțiunea de la bottom la top s-a desfășurat într-un interval format de un canal ascendent, pe măsură ce retragerea 23,6% Fibonacci a servit drept pivot (atât support cât și rezistență).

Până acum, fractalul din 2021 se repetă

Ethereum oglindește mișcările fractalului din 2017 până acum, pe măsură ce graficul intră în ultimul trimestru al anului 2021.

Mai exact, prețul ETH a crescut cu 3,400%, până la $4,300, la șaisprezece luni după ce a stabilit o intersecție bullish a indicatorului Stochastic RSI (adică linia albastră a trecut peste cea portocalie). Între timp, creșterea impresionantă a prețului a împins din nou RSI-ul pe timeframe de o lună în zona de Overbought.

ETH: 2017 și 2021 au o structură similară a pieței | jaydee_757

După această acțiune, a urmat o perioadă de consolidare, care a stabilit din nou un Hammer bullish pentru ETH, în Iulie 2021, sugerând faptul că vânzătorii au format un bottom.

Jaydee_757, analistul de pe tradingview care a identificat fractalul Ethereum, a evidențiat potențialul pe care acel Hammer îl are – de a trimite prețul activului digital către nori, cu un potențial target în apropierea nivelului 2,618 Fibonacci, la $13,000.

Analogia urmărește indiciile unei potențiale intersecții bullish a Stochastic RSI-ului și a unui dublu top pentru RSI, care așteaptă să apară pe graficul de o lună al ETHUSD – în lunile următoare – similar cu cel care a stabilit creșterea de 500% a prețului, din 2018.

Exit mobile version