Ethereum acționează ca un hedge față de scăderea Bitcoin. ETHBTC la maximul ultimilor 3 ani

A doua cea mai mare crypto-monedă din sferă a avut parte de scăderi minuscule, în comparație cu pierderea de peste 20% pe care Bitcoin a suferit-o

FellowNeko | Adobe Stock

Ethereum a avut parte de un declin al prețului pe parcursul sesiunii de astăzi, la fel cum au făcut majoritatea crypto-monedelor în 4 Decembrie. În orice caz, scăderea aceasta nu l-a împiedicat să stabilească maximul ultimilor trei ani față de Bitcoin.

Rata de schimb a parității ETHBTC a crescut astăzi 7,5% de la deschiderea zilei, ajungând să tranzacționeze un maxim de 0,0845 până la data editării acestui articol. Nivelul acesta nu a mai fost atins de ETHBTC din Mai 2018. Chiar dacă ETH a pierdut lupta cu dolarul american și a suferit un declin total de 17,7%, pe parcursul zilei, evoluția față de BTC i-a menținut declinul mai ușor decât al altor active digitale.

Ethereum acționează ca un hedge față de scăderea Bitcoin. ETHBTC la maximul ultimilor 3 ani
ETHUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Firul narativ ETH vs BTC începe

Chiar dacă pierderile suferite de Ethereum sunt substanțiale, acestea tot au fost mai mici decât cele ale BTC-ului, atunci când ne raportăm la dolarul american. În același timp, unii analiști sunt de părere că investitorii tratează cea mai mare monedă alternativă drept un safe haven împotriva Bitcoin.

Se pare că investitorii consideră că ETH e o poziție mai bună – a transmis Crypto Birb, un trader și analist independent al sferei crypto twitter. În continuare, el a atașat un grafic pe timeframe de 4 ore al parității ETHBTC (după cum se poate vedea și mai jos), care arată cum prețul a respins puternic în sus după ce a găsit support-ul necesar la media mobilă a ultimelor 200 de zile.

ETHBTC, timeframe de 4 ore | Crypto Birb

Lukas Enzersdorfer-Konrad, CPO al Bitpanda, a evidențiat că închiderea lunii Noiembrie a parității ETHBTC este cea mai bună din ultimele 45 de luni, ceea ce înseamnă că taurii încă mai au ceva putere pentru o altă creștere.

Ethereum performează mai bine decât Bitcoin anul acesta. Și-a mărit dominanța pieței până la 22%. Numărul de adrese active continuă să crească, în timp ce emisiile nete de monede ETH continuă să scadă – iar acestea ar putea fi motivele pentru care ETH crește față de BTC

Perspectiva tehnică

Sâmbătă, 4 Decembrie, paritatea ETHBTC a completat cu succes un breakout în sens ascendent din formațiunea Triunghi Ascendent, pe care a realizat-o în ultimele 200 de zile. Într-o lume perfectă, cursul ar trebui să crească până ajunge la niveluri egale cu lungimea maximă dintre cele două linii de trend.

ETHBTC, Triunghi Ascendent, evoluție și target | Binance
Exit mobile version