Ethereum se menține peste 3.000 de dolari – analiştii avertizează o retestare

ETH a depășit nivelul psihologic de 3.000 de dolari, dar unii analiști speculează o retestare a nivelurilor inferioare

AdobeStock

În ciuda presiunilor globale, Ethereum își continuă redresarea lentă. În prezent, conflictele globale, inflația în creștere și incertitudinea economică larg răspândită afectează puternic piețele financiare, contribuind la evidențierea necesității unui portofoliu de investiții bine diversificat.

Monedele Altcoin au reușit să câștige teren în ultimele zile, în frunte cu Ethereum, care a reușit să depășească nivelul major de rezistență la 3.000 de dolari, zonă pe care taurii vor încerca să o apere cu orice preț.

Graficul zilnic al ETH/USD
Graficul zilnic al ETH/USD | TradingView

Test iminent la 3.125 de dolari

Analistul Michael van de Poppe, care a împărtășit o privire de ansamblu asupra acțiunii recente a prețurilor, a evidențiat în graficul de mai jos modul în care „Ethereum crește după ce și-a susținut nivelurile cheie. Cred că următoarea țintă este de aproximativ 3.125 USD.

Cu toate acestea, nu toți analiștii sunt atât de entuziasmați. Utilizatorul Twitter „Chartpunk” a evidențiat tendința ascendentă din ultimele zece zile și a avertizat împotriva intrării pe o piață supraexcitată.

Sentiment neutru până la 3.287 de dolari

O analiză mai clară a fost oferită de traderul „Mad Max Crypto”, care și-a exprimat o părtinire neutră până la depășirea pragului de 3.287 USD.

Graficul zilnic al ETH/USD

Această perspectivă a fost susținută și de analistul „Altcoin Sherpa, care a postat un grafic în care a sublinat o serie de „minimuri mai mari” și „maxime mai mari” realizate de Ethereum.

Posibilă retragere pentru Ethereum la 2.600 de dolari

O analiză finală a a celui mai scăzut nivel de preț pe care trebuie să ne concentrăm vine de la „Follis”, care sugerează o posibilă scădere la 2.600 de dolari.

Graficul de opt ore al ETH/USD | Twitter

Follis a declarat următorilor săi pe Twitter:

„Reacție puternică de la acea scădere a ofertei, dar majoritatea intervalelor de timp orare sunt optimiste, mă aștept la o creștere mai mare înainte de a închide sub 2.800 USD. Nivelul de 2.600 USD este interesant dacă vedem o retragere, nivelul Fibonacci de 0,79 a răspuns bine în acest interval macro.

Indicele Crypto Fear & Greed arată în prezent „frică” pe piață. Indicele este în creștere cu 20 de puncte în ultimele 30 de zile.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Aproape 550.000 ETH – în valoare de aproximativ 1,61 miliarde de dolari – au părăsit platformele de tranzacționare centralizate de la începutul anului. 

Exit mobile version